Un Club de lectura feminista contra la barbàrie

foto (c) Kinga Cichewicz

Un dia, cansada del capitalisme, vaig recordar un club de lectura que teníem a València i vaig decidir cercar un a Palma. Després de visitar un parell de llibreries sense èxit, vaig obrir la porta de Los Oficios Terrestres, i Oh, sorpresa!, no només tenien un club de lectura, en tenien dos. I oh, sorpresa de nou!, un d'ells era feminista, però la cosa no acaba aquí. Just aquell dia, estaven a punt de començar, la tertúlia d'un dels llibres de Mary Wollstonecraft. Vaig quedar i des de llavors, particip religiosament del Club.

 

Llegir, reflexionar i compartir és el còctel Molotov perfecte per llançar contra aquest sistema de compra-compra, per desbloquejar la nostra mirada congelada de mirar tantes pantalles. I no és per res, però... per moltes pantalles que passem, mai arribarem al final d'aquest pervers vídeo-joc consumista que et xucla l'ànima i no et deixa ni un segon per pensar. Tothom que ha cercat, sap que sempre hi ha hagut i hi haurà subterfugis, salvavides, túnels per fugir i aquest és un dels meus: El club de lectura de Los Oficios, on puc donar resposta a la meva necessitat, de llegir relats i/o assajos i de sortir dels titulars, del text curt i contundent que cerca l'impacte modus metralladora.

 

Un club de lectura feminista és una convidada perfecta per aconseguir coses que ens costen la vida en aquest entramat masclista i capitalista que estira fort cap a l'individualisme. Una d'elles es veu en la simple construcció del cercle quan anam a parlar del llibre, una altra que es percep fàcilment és la llibertat de participar en un debat en un grup feminista, ja que els judicis són més bons de digerir -qui estigui lliure del patriarcat que llanci la primera pedra-, també destacaria "l'obligatorietat" autoimposada de llegir de forma activa, amb recollida de cites i reflexions a Clara Campoamor, Emma Goldman o Aleksandra Kol·lantai.

 

La pròxima cita, el dia 30 de gener parlarem del llibre "A la conquista del cuerpo equivocado", de Miquel Missé, sociòleg trans. "Crec que ser home o dona és una qüestió totalment relativa i molt fràgil", diu Missé. I... catacrac mental, i ara?, parlam? reflexionam?, debatim? Per cert Missé també presentarà l'endemà, el 31 de gener el llibre a Los Oficios Terrestres. Podeu venir en voler. Avís: pot resultar addictiu.