Repuntadores. Treballadores invisibles

Repuntadores. Treballadores invisibles
Imatge del documental
Imatge del documental

Des de Lloseta, de la mà dels Socialistes Independents i ideat per Pepi González i el documentalista Javier González Bordas, s’ha presentat amb motiu de la celebració del 8 de març d'enguany el documental «Repuntadores. Treballadores invisibles». Tot un homenatge a milers de dones que a tota la comarca del Raiguer, a municipis com Lloseta, Inca, Alaró, Binissalem... varen sostenir de manera anònima la indústria sabatera i de la pell, durant dècades.

Tot i treballar a casa, les condicions de feina eren dures, i més que conciliació de la vida familiar, el que hi havia era una sobreacumulació de tasques: a les reproductives s’hi sumaven les productives. Moltes hores de treball, malalties laborals relacionades amb l’esquena i les mans, i una indústria exportadora que en bona mesura s’aprofitava de l’ «avantatge competitiu» de milers de dones sense cobertura de la Seguretat Social, que en la seva majoria només han pogut optar a una pensió mínima. Sense comptar que les màquines i l’energia la hi posaven elles.

L’excel·lent curt documental presentat a Lloseta hauria de ser el primer de molts reconeixements públics i socials a la tasca d’aquestes dones anònimes treballadores de la indústria de la comarca del Raiguer de Mallorca.

Aquí podeu accedir al documental REPUNTADORES. TREBALLADORES INVISIBLES.

comentaris
Repuntadores. Treballadores invisibles