Imprimir

Les Balears Acollim defensa l'aplicació del dret humanitari davant l'arribada de pasteres

Redacció | 22 de de setembre de 2020

foto: El Periódico de Ibiza
foto: El Periódico de Ibiza

Més d’un centenar de persones han arribat en pastera a les Illes en les darreres vint-i-quatre hores, una d’elles a Formentera i la resta al sud de Mallorca. Unes rescatades per Salvament Marítim i altres per l’Armada francesa, així com altres que han estat interceptats per la Guàrdia Civil a Santanyí i Campos.

I és que si la pandèmia genera drames socials al Nord, als països del Sud i sobretot d’Àfrica les conseqüències són encara més dramàtiques, i afavoreixen que s’intensifiqui aquesta fugida de resultat incert. Fa menys d’un segle la situació era a la inversa, i Algèria era una de les destinacions principals per als illencs que fugien de la fam, la guerra i la repressió.

Des de la Plataforma Les Balears Acollim han reiterat les seves peticions de defensa del dret humanitari internacional, l’accés a vies segures i legals, i la no criminalització de les víctimes d’aquest drama humanitari.

I és que el que sol passar és que les persones interceptades a les pasteres són enviades a centres d’internament a la península, i en el cas de menors d’edat, a centres d’acollida per ser tutelats per l’administració. Una pràctica que no respecta el dret d’asil, d’acord amb una política dura de fronteres contrària als drets humans, i que la Comissió Europea s’ha compromès a revisar el proper dia 30.

 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/actualitat/balears-acollim-reclama-u/20200922102012001789.html


© 2020 Illa Global

Una mirada crítica al nostre entorn

Portal de comunicació de les Fundacions Darder-Mascaró

Escriu-nos a [email protected]