Ali Lmrabet rep a Palma el premi "Veu Lliure" del PEN Català

Ali Lmrabet rep a Palma el premi "Veu Lliure" del PEN Català
foto: Àngels Gregori (twitter)
foto: Àngels Gregori (twitter)

 

L’escriptor i periodista Alí Lmrabet ha estat el guanyador del premi «Veu Lliure» atorgat per l’organització d’escriptors PEN Català en honor als escriptors perseguits per expressar les seves idees, sovint incòmodes per al poder, en aquest cas incòmodes per al règim polític del Marroc.

Miquel Àngel Llauger, en representació del PEN, va lliurar a Can Alcover el passat divendres el premi a Lmrabet, que durant anys ha defensat la llibertat d’expressió al país magribí, cosa que li va costar una condemna a presó. Després d'una llarga vaga de fam, i tot i que fou indultat per les pressions internacionals, des del 2005 té prohibit exercir la seva professió de periodista al Marroc. Però també critica la censura dels grans mitjans a Europa, pels interessos econòmics amb el Marroc, que fan que ja no pugui publicar aquí el que publicava fa una dècada.

En la seva dilatada trajectòria, que fins i tot el va dur a exercir de diplomàtic durant un breu temps, l’escriptor àrab ha escrit sobre temes ben diversos, des de la repressió política al Marroc, l’ocupació marroquina del Sàhara o l’emigració cap a Espanya, temes que mai no han agradat a la monarquia alauita, ni ara a Mohamed VI ni abans al seu pare Hassan II.

Lmrabet (Tetuan, 1959) resideix actualment a Barcelona. Reporters Sense Fronteres el va incloure el 2014 a la llista dels 100 herois de la informació.

Comentaris
Ali Lmrabet rep a Palma el premi "Veu Lliure" del PEN Català