Homenatge a Julià Fullana Mas

Homenatge a Julià Fullana Mas
IMG-20190628-WA0076
foto de l'acte (MdM)

Les companyes de Memòria Democràtica de Mallorca ens fan partíceps dels actes d'homenatge a JULIÀ FULLANA MAS a Llucmajor, el passat 28 de juny:

 

Davant de l'ajuntament de Llucmajor, l'ambient és expectant avui 28 de juny.

Son les sis d'hora baixa i fa molta calor, però hi ha gent concentrada esperant el cotxe oficial que es detindrà davant l'ajuntament i que porta al nostre company retrobat, en JULIÀ FULLANA MAS.

Acompanyem a família i amics, en l'últim viatge del nostre republicà assassinat pel feixistes al juliol de 1936.

En Julià va ser segrestat, maltractat, apallissat i finalment llençat viu  al Pou de d’Àguila, un pou de 47 metres. Ha estat exhumat i rescatat fa pocs mesos per magnífic  l'Equip d'Aranzadi.

Aquest fet ha estat possible gràcies a la vigència de la Llei 10/2016, de 13 de juny, per a la recuperació de persones desaparegudes durant el cop d'estat i posterior dictadura dels feixistes en el nostre país. 

Aquesta valenta llei, aprovada per Parlament Balear amb Francina Armengol al front, ens ha permès recuperar, identificar i entregar als seus familiars al nostre company JULIÀ FULLANA MAS. És la quinzena  persona recuperada i lliurada, per fi, als  seus familiars.

L'hem esperat juntament amb veïns, veïnes, familiars i amics, dempeus davant la porta de l'ajuntament. Hem aplaudit amb emoció la seva arribada. 

Na Magdalena Garau i la seva família l'esperaven amb una bandera republicana que ha estat dipositada sobre la seva caixa. La colla de xeremiers ha tocat l'Himne de Riego.

Avui es massa lluny del dia del seu assassinat, han passat més de 80 anys, però no massa tard per restaurar la seva dignitat i amb ell, la de tots i totes les persones que varen morir per defensar ideals de llibertat, justícia i igualtat.

Desprès tothom ha anat cap al cementiri, on en Julià Fullana Mas ha rebut l'últim comiat de familiars, amics, veïnes, veïns i diverses autoritats. La bona música de l'Orquestra Simfònica Balear i les magnifiques gloses de Mateu Xurí i Maribel Servera han mantingut l'emoció durant tot l'acte.

Ara si, company JULIÀ FULLANA MAS, que la terra et sigui lleu.

Veritat, Justícia i Reparació

 

Memòria de Mallorca

28 de juny de 2019

 

Comentaris
Homenatge a Julià Fullana Mas