II Jornades d'Estudis Locals de Lloseta

II Jornades d'Estudis Locals de Lloseta
II_JORNADES
II_JORNADES

Els propers dies 7 i 9 de setembre es celebraran a Lloseta les II Jornades d'Estudis Locals. Aquestes es duran a terme en el marc de les festes del poble, i s'han pogut celebrar gràcies a l'èxit de les jornades de l'any passat, i al grup de joves que ha crescut en torn a la recerca sobre Lloseta i que s'han constituït baix el nom d'Associació d'historiadors i investigadors 'Mestra Maria Morro'.

Amb la creació d'aquesta associació s'intenten consolidar les jornades d'estudis locals, fomentar i incentivar estudis i publicacions sobre Lloseta i aconseguir que els joves i no tan joves historiadors i investigadors prenguin el relleu necessari per tal de preservar la història, tradicions i memòria del municipi del Raiguer.

Les jornades compten amb la col·laboració de l'àrea de cultura de l'Ajuntament. 

El dimecres dia 7 es farà una ruta guiada pels carrers de Lloseta, amb l'evolució toponímica dels darrers 100 anys. Un itinerari sobre una desena de carrers del poble, estudiada per Caterina Ferrer Alcover al seu treball de final de grau, i que permetrà donar a conèixer el patrimoni històric del municipi. El punt de trobada és a la Plaça dels Quatre cantons a les 19h.

El divendres 9 a les 19h, al Teatre de Lloseta, hi ha programades diverses ponències en un acte conduït per Sandra Gómez. Pepi González, col·laboradora d'aquest mitjà, presentarà la flamant Associació d'historiadors i investigadors de Lloseta 'Mestra Maria Morro'. La figura de la mestra llosetina serà introduïda per l'historiador Gustavo Martín. 

També es preveu una ponència sobre el context històric de Lloseta en els darrers 100 anys, amb una ponència de l'investigador José Miguel Montiel. Margalida Jaume i José A. Pérez dialogaran sobre el paper de les dones durant la transició a la democràcia, i finalment Caterina Ferrer i José L. Maese presentaran el treball toponímic de Caterina Ferrer, que proposa crear una comissió d'història al CEIP Es Puig. 

Comentaris
II Jornades d'Estudis Locals de Lloseta