Nou llibre de Maria Margalida Perelló sobre la Germania mallorquina.

Nou llibre de Maria Margalida Perelló sobre la Germania mallorquina.

L’editorial Lleonard Muntaner acaba de publicar La Germania mallorquina. Un estat de la qüestió, de la historiadora Maria Margalida Perelló. El llibre, segons l’editorial, persegueix un doble objectiu: d’una banda, fer un estat de la qüestió complet i actualitzat sobre la Germania mallorquina i, d’una altra, elaborar un relat breu sobre aquest aixecament però tenint-ne en compte tots els aspectes, des dels precedents fins a les conseqüències.

Així, Maria Margalida Perelló fa una revisió exhaustiva de totes les publicacions que s’han fet sobre aquesta revolta des del segle XVI fins a l’actualitat a través de diferents àmbits; des de la narrativa històrica, a partir de les cròniques dels segles XVI i XVII, passant per la prosa, la poesia, la música i el teatre dels segles posteriors, i també analitza i explica tots els aspectes que causaren l’alçament agermanat de la Gimnèsia major, les etapes d’aquesta revolta, les principals batalles i quines foren les conseqüències de tot plegat per a la població de l’illa.

Es tracta, en definitiva, d’acostar una mica més als lectors aquest episodi tan rellevant, i alhora desconegut, de la nostra història i, a la vegada, acabar de desmitificar la idea d’una Mallorca entesa durant segles com l’illa de la calma.

El primer acte de presentació del llibre serà aquest dissabte dia 17 al poble natal de l’autora, Maria de la Salut.

Comentaris
Nou llibre de Maria Margalida Perelló sobre la Germania mallorquina.