Venècia prohibeix els megacreuers

Venècia prohibeix els megacreuers
Foto: revista Roomin
Foto: revista Roomin

Dies després que el conseller de model econòmic del Govern autonòmic anàs a rebre personalment el retorn del primer megacreuer a Mallorca, les autoritats italianes han prohibit l'entrada al port vell de la ciutat d'aquesta mena d'embarcacions, pel seu negatiu impacte.

Des de la Plataforma contra els Megacreuers han celebrat  la iniciativa i insten les autoritats espanyoles, autonòmiques i locals "a prendre decisions valentes com les que han pres els dirigents italians". Cada ciutat és diferent i té contextos específics, però és urgent  prendre decisions orientades a posar límits a models econòmics que tenen greus impactes socials i ambientals sobre el territori, afirmen des del col·lectiu.

Des de la Plataforma proposen una limitació de no més d'un creuer al dia, sobretot mentre no s'estudiïn els impactes econòmics, socials i ambientals que tenen els megacreuers sobre la nostra ciutat, la segona d'Europa més contaminada per aquest tipus d'embarcacions. "És el moment de prendre decisions valentes: deixem de fer un tabú del fet de parlar dels límits al turisme", conclouen.

Comentaris
Venècia prohibeix els megacreuers