Experiència i compromís

Davant unes eleccions on els candidats al Govern i a Palma seran persones que abans no han estat cap de llista a les respectives institucions, oferesc la meva experiència i compromís al projecte. 

Fa 8 anys, les mallorquines i mallorquins férem història. Vàrem tombar el mal govern de José Ramon Bauzá i el seu TIL. Allà vaig veure que havia de fer una passa més, pel meu país, Mallorca. Per la llengua, la cultura, la justícia social i l'amor al territori. Per feminitzar la política. Per dur les camisetes verdes al Parlament.

Així, no m’ho vaig pensar dues vegades quan al 2015 m’oferiren participar a la llista de Més per Mallorca al Parlament de les Illes Balears. He de dir que la meva vinculació amb el projecte sobiranista venia d’enrera. Si més no, el meu compromís amb el partit s’inicià a l’agrupació d’Algaida ara fa més de vint anys. 

Com a resultat de tot plegat, al maig d’aquell any vaig entrar com a diputada al Parlament, i al desembre de 2017 vaig assumir la vicepresidència del Govern de les Illes Balears i la conselleria de Turisme, Innovació i Recerca, fins al juliol de 2019. Aquells anys foren fructífers: aprovàrem lleis pioneres com la de Residus i la del Canvi Climàtic, vam plantar cara al model depredador d'AIRBNB i impulsàrem projectes per pal·liar els efectes del turisme sobre el territori.

Ara, des de maig de 2019 som consellera electa al Consell de Mallorca i des de juliol de 2019, som vicepresidenta del Consell i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. Aquests anys tampoc hem quedat aturats: aturarem el desenvolupament del segon cinturó, la cultura i la llengua tenen un paper central dins el Consell i ajudam les petites empreses i sectors productius a superar els difícils moments que han viscut, amb la crisi sociosanitària de la COVID-19.

Ara, tot el camí iniciat, tota la feina feta, ha de tenir una continuïtat. De cara al 2023, toca posar en valor el Consell. És al Consell on tenim la clau per afrontar els reptes de la Mallorca del futur com el territori, la saturació turística i la mobilitat.  Ara, amb tot el recorregut, és el moment que MÉS torni a la presidència i anar més enllà . Aquest Consell ha assentat les bases de futur perquè MÉS aposti vertaderament com la institució d’autogovern del país i per això, vull ser la vostra presidenta de Mallorca.

És per això que em presento a les primàries de MÉS per Mallorca per encapçalar la llista al Consell.

El pròxim 24 d’octubre s’escullen les candidatures a cap de llista de MÉS per Mallorca al Parlament de les Illes Balears i al Consell de Mallorca. Ara, és un moment de lideratges i projectes compartits. On allò col·lectiu és més important que els projectes personals. Lideratges que feminitzin la política. En moments en què l'extrema dreta avança amb un discurs de l’odi justificat pel Partit Popular, no es vol que les dones hi siguem. 

Davant unes eleccions on els candidats al Govern i a Palma seran persones que abans no han estat cap de llista a les respectives institucions, oferesc la meva experiència i compromís al projecte.  Ara, com fa 8 anys, vull fer una passa MÉS. Amb totes vosaltres, vull que tornem a presidir Mallorca. Per defensar des d'allà els valors de MÉS. M’hi acompanyes?


 
Comentaris