Mancor de la Vall: 2 anys de seguir avançant

Al mes de juny de 2015, per primera vegada des de l´arribada de la democràcia, les mancorines i mancorins triaven un govern municipal d´esquerres. Després de 20 anys de govern del PP amb majories absolutes, es dona pas al govern de MÉS per Mancor.

Es canvia la manera de fer política al petit municipi del Raiguer de Mallorca amb dos objectius clars, fer més particips de la política municipal a les veïnes i veïns de Mancor, i millorar dos aspectes que enteníem fonamentals pel municipi, la cultura i educació i els serveis socials del municipi.

Al maig del 2019, les mancorines i mancorins tornen a triar a MÉS per Mancor per seguir desenvolupant les polítiques d´esquerres que pensen que són les més adients per Mancor.

Començam una nova legislatura amb la força i la il·lusió que ens dona aquesta reelecció.

A partir del mes de març de 2020 les nostres expectatives de desenvolupar el programa de govern canvia de cop i volta. Arriba la pandèmia de la Covid-19 i decidim fer un gir en el nostre programa de govern.

Després dels primers dies d´estat d´alarma i de confinament, i dels canvis en el funcionament diari de les administracions, començam a prendre decisions i fer canvis en el programa de govern i en els pressuposts municipals.

El tancament temporal d´empreses i que molts dels autònoms i petits empresaris del municipi vegin tancada la seva activitat, sabem que ens pot dur a una crisi social i econòmica dins el municipi. Augmentam la dotació pressupostària per ajudes econòmiques puntuals, que passa dels 4.500 € que solem tenir anualment a 50.000 € en previsió de tenir una allau de peticions.

També començam a estudiar la possibilitat de cercar sistemes per donar suport a petits empresaris i autònoms, i cream un fons d´ajuda amb el Govern Balear de 15.000 €.

A principis del curs escolar des de la direcció del CEIP Montaura se´ns demana ajuda per trobar uns espais municipal on poder traslladar dues aules, ja que les necessitats d´espai per complir amb la normativa marcada per la pandèmia ho fa imprescindible. Disposam d´un edifici que fins aleshores cedíem a associacions i entitats municipals i que estan disposades a col·laborar.

Des del març del 2020 aquesta és la major i la millor feina que hem fet. Mirar com ho podem fer per minimitzar els problemes econòmics que aquesta crisi sanitària ens han portat, per evitar una crisi social al municipi.

Tot i això en cap moment deixam de costat el nostre programa municipal i redoblam esforços. Per una banda, treballam per evitar una crisi econòmica i social producte d´una crisi sanitària, i per l´altra seguim endavant amb les propostes presentades als manacorins i mancorines en el nostre programa de govern.

Des de l´inici de la legislatura i fins ara hem pogut desenvolupar més de la meitat de les nostres propostes, amb actuacions com són la millora de la xarxa de distribució d´aigua i la xarxa d´aigües residuals, tenir projectes, amb actuacions ja fetes, que ens permetin poder instal·lar plaques solars en bona part dels sostres dels edificis municipals i així poder arribar a finals de legislatura amb un consum energètic procedent d´energia solar en tots els edificis municipals i en l´enllumenat públic.

Ara bé, del que fins ara ens sentim més orgullosos és de la reforma feta al Teatre Municipal i de la recuperació del Pati de l´edifici del Teleclub, dues actuacions que ens han permès millorar la xarxa d´espais públics on poder fer tota mena d´activitats culturals, des de concerts, obres de teatre o exposicions i conferències.

Sens dubte dos anys complicats i difícils, marcats per un fet impensable com ha estat aquesta pandèmia global i que ens ha mostrat totes les nostres febleses, però que també ha servit per enfortir-nos davant les dificultats.

Queden dos anys de legislatura en què la nostra capacitat de fer feina i la il·lusió de tots els que formam l´equip de govern farà que poguem repetir els èxits assolits fins ara.

Comentaris