El canvi climàtic no entén de règims alimentaris

foto: Infobae
foto: Infobae

Els incendis de l’Amazones de les darreres setmanes han commocionat el món sencer. La manca de repercussió que s’ha donat des dels mitjans de comunicació i els motius reals de l’inici del foc no han deixat ningú indiferent.

Tot i que Donald Trump vulgui fer creure que el canvi climàtic és un invent dels hippies vegans comunistes, les dades científiques no diuen mentides. La temperatura del planeta està augmentant i milions d’espècies corren perill d’extingir-se. Entre aquestes, en cas que algú encara ho dubti, ens trobem nosaltres els humans. L’Amazones, considerat el Pulmó del planeta, ha volgut donar-nos una última oportunitat per canviar el nostre estil de vida. Amb els seus 7 000 000 km2, conté una quantitat considerable de l’O2 que respiram i s’està perdent a velocitat estratosfèrica.

Jair Bolsonaro, president del Brasil, país on es concentra la majoria de la vegetació de la selva amazònica, ha reiterat diverses vegades que el canvi climàtic “tan sols importa als vegans que mengen únicament vegetals”. Per aquest motiu, ha decidit augmentar el nombre d’incendis provocats a la zona.

Incendis provocats? Idò sí. L’Amazones no s’ha cremat perquè un grup indígena es deixàs el caliu encès després d’una barbacoa comunal. De fet, el deliciós bistec que estàs degustant mentre llegeixes això és el culpable de l’incendi. És resultat de cremar milions d’hectàrees per cultivar soja. Però no soja per fer tofu per els estimats amics vegans de Bolsonaro, no. El 70% de la soja es cultiva per alimentar el bestiar que després mor perquè tu puguis tenir un entrecot cada dia damunt la taula. 

Ara bé, si deixem de menjar carn no serà necessari cremar hectàrees i hectàrees de selva verge amb l’únic fi de cultivar aliments que ni tan sols menjam nosaltres. A més, evidentment, de fer un negoci molt interessant als ulls de Bolsonaro i altres líders neoliberals. La fi de la crema és al fi dels incendis i un possible nou principi per a la humanitat.

L’Amazones ja ha intentat avisar, és la nostra darrera oportunitat per canviar. Un bistec menys és un dia més. Pensa-ho. Perquè, al contrari del que diu Bolsonaro, el canvi climàtic no entén de règims alimentaris.

Comentaris