Pressuposts PP-VOX 2024: un barrubi a la convivència

S’han aprovat els primers pressupostos de l’equip PP-VOX al Govern. Que l’extrema dreta no estigui asseguda al Consell de Govern ha estat poc important a l’hora de pressupostar les seves polítiques, el PP ha acceptat tot lo que li han demanat, sincerament, pens que ni tan sols han negociat, directament el Govern de la Presidenta Prohens ha acceptat les exigències de VOX.

El PP ha asumit com a propi tot el marc ideològic de l’extrema dreta, atacant des del Govern a l’arrel del sistema democràtic, el repartiment de la riquesa, la llengua catalana i l’educació del país.

Una de les bases de consens històric a tot l’estat és que, la negociació laboral col·lectiva la fan sindicats i patronals, dels acords se'n beneficien tant empreses com treballadores i treballadors. Al marge de la negociació col·lectiva tant uns com els altres son agents legitimats per discutir i negociar amb l’administració pública en favor dels col·lectius que representen, duen a terme tasques d’assessorament i acompanyament per els seus associats, siguin empresaris o terballadors. Com que tenen aquesta feina i legitimitat reben ajudes de les administracions públiques, aquestes ajudes el Govern de les Illes Balears les ha llevades, posant un barrubí a la bases dels drets d’empresaris i treballadors, tot perquè a l’extrema dreta ni entén ni vol entendre la democràcia.

Amb l’aprovació dels pressupostos PP i VOX també cerquen destruir la justicia social, que aquells que més tenen més contribueixin a que tenguem uns serveis públics de qualitat, a l’alçada de les necessitats del segle XXI, és lògic i de justícia. Idò el govern ha renunciat a que els molt rics paguin els impostos que les pertoca, això farà empobrir els serveis públics (escoles, instituts, hospitals, centres de salut, etc), per tant afavorir tot lo privat, cosa que farà, a mig plaç, que només els rics puguin accedir als serveis essencials.

Per acabar de fer mal a convivència i la cohesió social del país han aprofitat els pressupostos per atacar la llengua catalana i l’escola.

En aquest cas han posat 20.000.000€ a disposició de la segregació lingüística, 20.000.000€ per separar els alumnes a les aules. 

Fent així possible el gran somni humit de l’extrema dreta, esqueixar la convivència a les Illes Balears i separar les nines i nins en funció de la llengua que parlin, abocar doblers i recursos a les escoles que decideixin ensenyar en castellà i marginar aquelles que decideixin mantenir el català com a llengua d’ensenyament. 

Amb aquesta mesura la dreta torna posar al col·lectiu docent als peus dels cavalls, ja que han publicitat a bombo i plateret que les famílies podran triar la llengua d’ensenyament, quan a qui li toca triar és als centres educatius. 

Aquesta tria s’ha de fer tenint en compte criteris pedagògics, educatius i legals i no les dèries de l’extrema dreta.

Per això, ara més que mai, el col·lectiu docent han de tenir tot el nostre suport, han de poder fer la seva feina amb tranquilitat i legitimitat. De la seva feina en depèn el futur dels nostres nins i joves.

En definitiva que el Govern del PP amb l’empenta de VOX, amb l’aprovació dels pressupostos 2024, han posat les bases per dinamitar els consensos històrics en matèria social, lingüística i educativa; això només en mig any, no vull pensar que poden arribar a fer en quatre anys.

A tot això la societat civil i política hem de seguir treballant per la millora de la qualitat de vida i el bé comú, seguim!

Comentaris