#ByeByeBorbones

Meme: La Ingobernable
Meme: La Ingobernable
A un país normal, Joan Carles I podria ser acusat de diversos delictes fiscals. No és per a menys. S'ha fet amb 100 milions de dòlars provinent de l'autoritari règim saudí. La Fiscalia Anticorrupció espanyola sospita que aquesta fortuna prové de comissions il·legals a canvi de l'adjudicació el 2011 a un consorci d'empreses del tren d'alta velocitat entre les ciutats de Medina i la Meca, l'anomenat l'AVE del desert o dels pelegrins. Corrupció, pura i dura.

Felip VI ha renunciat nominalment a aquests doblers... però hi ha un detall que s'escapa a molts. I és el moment que ha triat per fer públic aquesta decisió, en plena crisi del COVID-19, a un país com el nostre, que supera 18.000 casos i més de 833 morts.

Quan govern i oposició fan crides a la unitat per lluitar contra el virus. Quan la societat demostra un alt grau de responsabilitat cívica i compromís social amb la comunitat. Quan l'economia està aturada i molts de llocs de feina en perill... El cap de l'Estat és notícia per les magarrufes i corrupteles de la seva família... el súmmum de la vergonya.

Un exemple més del caràcter caduc, carrincló i inútil que té la institució de la monarquia al segle XXI.

Per tot això, per fer visible la repulsa envers la Monarquia, des de MÉS – Estimam Palma, amb els companys de Zaragoza en Común, Compostel·la Aberta, Guanyem Badalona en Comú... i molts d'altres, convocam a la ciutadania a fer visible a les seves xarxes socials, aquest diumenge 22 de març, a partir de les 19 hores, una fotografia amb un cartell casolà amb l'escrit #ByeByeBorbones, acompanyada del mateix hashtag.

La II República es va proclamar des dels ajuntaments... I perquè no la tercera?
Comentaris