De vols i autobusos

Anar a l'aeroport de Mallorca és una autèntica aventura, especialment quan tens pressa. Recordem que vivim a una illa (oh, sorpresa!) i que les formes de sortir-ne es redueixen a unes poques opcions: els ports d'Alcúdia i Palma i l'aeroport de Palma, que és la principal via de sortida.

Palma té el tercer aeroport més important d'Espanya, amb 25 milions de passatgers, però lamentablement, el seu funcionament recorda més al d'una república bananera. És difícil no preguntar-nos per què ciutats com Barcelona ofereixen una varietat de mitjans de transport com bus, metro, bus express, taxi i tren per arribar a l'aeroport d'El Prat, mentre que aquí depenem només d'un sol autobús, que passa un poc quan vol. Potser no soc un expert en turisme, però segurament això no ajuda a donar una bona imatge de la nostra illa. No vull ser mal pensat, però sembla que els taxis, minibusos privats i empreses de lloguer de cotxes surten beneficiats d'aquesta situació, mentre els residents continuem patint aquesta odissea.

La situació es complica quan has sortit amb temps d'antelació per assegurar que arribaràs a temps, i encara així, el bus té retards considerables. Per exemple, divendres passat vaig sortir amb dues hores i mitja d'antelació, és a dir, amb molt de temps. Vaig arribar a l'aturada i el bus no va passar quan tocava, ni tampoc el següent. Al final, 30 minuts esperant un bus que en teoria té una freqüència de 10. Després el de sempre: giris que només tenen targeta de crèdit per pagar, embossos, empentes i coes interminables. Un transport de qualitat, vaja, per a una línia que hauria de ser estratègica (com ho és l'aeroport per als mallorquins). Al final, vaig trigar una hora per recórrer només 7,5 km. Un runner hauria arribat abans.

Quan vaig arribar al meu destí, vaig pensar que ja ningú se'n recorda de la proposta d'un tramvia a l'aeroport que va fer Més per Palma en el 2019. Per què serà?

En definitiva, és una llàstima que el negoci prevalgui sobre la comoditat dels ciutadans, independentment del partit polític al poder (perquè recordem que el drama aquest passava amb el PSOE d'Hila i el PP de Martínez). Suposo que és el capitalisme, amics! "Disfruten lo votado", diuen. Afortunadament, el vol també va tenir retard, i gràcies a això vaig poder agafar el vol, però això ja és una altra història.

Comentaris