Poder i política

Antoni Noguera esta sent investigat arran de dues denúncies, de la Federación Nacional de Viviendas Turísticas i d’HABTUR. Tot perquè va deixar debatre a un plenari la proposta de la Federació d’AVV de Palma sobre la regulació del lloguer turístic. Una iniciativa que havia recollit més de 6,000 signatures i el suport de 30 entitats de la ciutat. Fruit d’aquesta iniciativa –i després dels informes tècnics pertinents- la majoria progressista a l’Ajuntament va regular el lloguer turístic, restringint-lo als pisos (habitatges plurifamiliars), deixant-los lliures per al lloguer residencial.


La iniciativa no ens hauria de parèixer estranya a una ciutat on el preu de l’habitatge s’ha encarit un 40% en els darrers anys.
Sempre he pensat que les institucions, i molt especialment les locals i autonòmiques, estan plenes de limitacions i que la ciutadania i els polítics n’haurien de ser conscients. El món no es pot transformar des de la poltrona, i la gent d’esquerres –l’esquerra de veritat- ha de jugar bé les seves cartes per tal de poder assolir avenços socials. Per què dic tot això? Perquè Noguera l’únic que ha fet ha estat acompanyar, des de la institució, el canvi que demanava el carrer.


Siguem clars. Antoni Noguera no està sent perseguit pel que ha fet en relació al lloguer turístic, no ens equivoquem. Li tenen ràbia per formar part d’un espai polític que, per ara, viu al marge dels mecanismes del poder establert, l’IBEX-35 i el règim del 78. Un espai polític valent i transformador –l’ecosobiranisme- que sap ben bé que, si no es té un peu al carrer i l’altra a les institucions, l’olor a les places del 15M desapareixerà ben prest de Cort. 
Noguera va camí d’esdevenir el millor batlle de la democràcia.

Comentaris