Montuïri: un balanç de feina carregat de reivindicació municipalista

 

Les passades eleccions municipals del 2019 ens donaren una altra alegria. Els montuirers i montuireres seguien depositant la seva confiança amb el projecte de MÉS per Montuïri. I amb més força, ja que encara que no ens bastaren els vots per tenir majoria absoluta si que tenguérem una pujada significativa. Això ens donà coratge per seguir endavant amb el projecte de poble que iniciàrem el 2015. 

La primera legislatura després de 28 anys de govern PP, governàrem amb minoria. Amb el suport puntual del PSOE, aquesta ja ho feim amb el regidor del PSOE a l’equip de govern.  He de dir que de moment i després de dos anys de legislatura funcionam amb equip i totes les opinions  del grup de govern són escoltades a l’hora de prendre decisions. 

Com he dit encetàrem la legislatura amb molta il·lusió. Havíem incorporat gent nova i amb ganes de fer feina i manteníem part de l’equip anterior, i molts projectes per enllestir i les ganes de començar-ne de nous.

Res ens feia pensar que nou mesos després de guanyar les eleccions passaria el que va passar. Ningú no estava preparat per fer front a una crisi sanitària i econòmica d’aquesta envergadura. Ni les grans administracions ni molt manco els petits ajuntaments com el de Montuïri.  

D’un dia per l’altre ens confinaren a casa i res ja no fou el mateix. Canviaren les prioritats , els projectes s’havien de revisar, tot allò que teníem previst passava a un segon terme, prenia més força els serveis socials i ajudar a les empreses i als ciutadans i ciutadanes... Del que coneixíem, del que havíem après a fer res ja no era igual. Tanta sort dels companys i companyes batles i batlesses, perquè entre totes i tots ens donàrem una mà a l’hora de fer front a tot el que ens venia al damunt. 

Rebíem informació per part del Govern, normativa des del govern de Madrid, moltes vegades, quasi totes, una normativa molt mala d’interpretar. Cada setmana BOE, i BOIB, amb noves directrius a seguir. Ara sí que es feia més evident que els ajuntaments són l’administració més propera als ciutadans i ciutadanes. Ara sí que es demostrava que els ajuntaments necessitam més finançament per tal de poder donar un millor servei, i més autonomia per poder agilitzar aquest servei. Vagi això que acabo de dir com una reivindicació municipalista i una necessitat imperativa de què s’ha de canviar d’una vegada per totes la llei de Règim Local.

Però tot són experiències, de res val només queixar-se. Les persones que dipositaren la seva confiança en MÉS ho feren perquè els presentàvem un bon projecte de municipi, però també perquè pensen que els podem resoldre els problemes,  encara que siguin tan greus com la COVID-19. Els ciutadans i ciutadanes volen trobar l’administració quan necessiten trobar respostes i trobar conhort, i nosaltres, les persones de MÉS per Mallorca que ocupam càrrecs públics tenim molt clar que ho feim com un servei a la societat. És la manera que tenim per demostrar que la política serveix per millorar la societat, per això és molt important que es faci política.

Una vegada haver passat l’ensurt dels primers mesos hem anat campejant el temporal de la millor manera que hem sabut. Amb l’ajuda inestimable del Departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca hem pogut dur endavant molts projectes  de millora del municipi. Hem signat convenis amb el Govern i el Consell per tal de poder donar ajudes directes a les empreses que s’han vist més afectades per la pandèmia. També des de Serveis Socials ens han ajudat a poder atendre millor totes aquelles persones i famílies més necessitades. 

L’ajuntament com administració no s’ha aturat. Hem seguit donant el serveis que hem de donar com administració local. Ha estat molt important el compromís de les treballadores i treballadors de l’ajuntament.

Si bé es ver que encara no hem superat la crisi i que hem de seguir fent  cas a les mesures sanitàries, també és ver que anem aprenent  a conviure amb la Covid-19. 

Pel que fa a Montuïri durem endavant tots els projectes que teníem pendents. La conversió de les cases de Son Fornés amb Museu arqueològic. La millora de la sala Mariana, per tal que esdevingui un  edifici multi usos. Hem fet un arxiu nou a l’edifici de  Ca Ses Monges i en pocs mesos l’adequarem per traslladar-hi la biblioteca. També començarem aquest estiu les obres de millora del pati de l’escola i carrers del municipi. Hem reformat l’edifici de l’ajuntament, i hi hem instal·lant plaques solars per tal de reduir el consum elèctric. I com no, seguim fent feina per reduir el deute que encara arrossegam.

Per tant, encara que no hàgim sortit de la crisi i no saber exactament quin temps ens queda per sortir-ne,  hem d’anar fent tot allò que poguem, no quedar aturats i seguir fent camí. Tanmateix la gent necessita confiança i nosaltres som al lloc de proporcionar-los-hi. 
Comentaris