Els feixistes no ens faran callar!

imatge: Última Hora
imatge: Última Hora

Així feia la piulada de FeminisMÉS en assabentar-nos de l’atemptat contra el bust de n’Aurora Picornell al Born des Molinar i el robatori de la placa commemorativa que explicava qui era aquesta dirigent comunista assassinada el gener de 1937. Pintura blava sobre la seva cara. S’hi afegeix pintades de mascares negres a dues escultures dins el centre de Palma, que representen dones. 

El sendemà, pintura blava al bust del darrer batle republicà Emili Darder, situat a la plaça Porta des Camp, davant l’edifici que fou ca seva. La placa, embrutada també. La setmana que ve, el 24, serà l’aniversari del seu assassinat. Han triat el color perquè s’hi veuen identificats, el blau del feixisme espanyol.

Atemptats feixistes que han rebut la condemna d’entitats, associacions i també d’institucions com l’Ajuntament de Palma, el Govern, el Consell. Actituds feixistes que mostren la intolerància davant el reconeixement a persones assassinades pels franquistes en els primers anys de la Guerra civil del segle passat.

No ens faran callar, a pesar dels seus atemptats amb pintura blava. Continuarem denunciant la passivitat de les autoritats en els seus actes d’exaltació al franquisme, com aquest cap de setmana proppassat, a Madrid, l’homenatge als membres de la División Azul que anaren a combatre al front de l'URSS, comandants pel nazi Hitler, assassí de sis milions de jueus i jueves, vint-i-set milions de persones només al front soviètic.

On és la justícia espanyola? Calla, ara sí, davant una exaltació de l’odi i la barbàrie com la viscuda a Madrid, on fins i tot una falangista cridà que el culpable de tots els mals és «el jueu»! Tota la intolerància, tota l’agressivitat dels jutges que condemnaren els rapers Valtonyc i Hassél per les seves cançons denunciant els furts dels borbons, ara haurien d’aplicar amb fermesa, el codi penal contra aquestes persones que traspuen odi, violència, intolerància i voldrien el retorn a la repressió i la dictadura.

Sabem que hi són, tenen representació a les institucions, però les persones demòcrates que creiem en les llibertats, que hem lluitat per aconseguir-les, que moltes d’elles s’hi han deixat el bé més preuat, la vida, continuarem compromeses en la defensa de la democràcia enfront de la barbàrie d’aquests feixistes.

Comentaris