Una nova iniciativa feminista

Tretze-sabates-recorden-victimes-masclisme_2203589916_61469936_1500x1125
Foto : A.S.- AraBalears

Dilluns 25 de març, una nova iniciativa feminista ha començat. Cada 25, de cada mes,una concentració de dones per tenir present les víctimes de violència masclista que han perdut la vida aquest any. Promoguda per Feministes en acció, a la plaça d'Espanya de Palma.

 

ElCol·lectiu de Dones de Llevant i altres entitats es troben el dissabte següent a la data d'un assassinat, a Manacor, a les 12,a la Bassa.

 

Iniciatives necessàries, imprescindibles, perquè després del 8 de març de l'èxit de la mobilització de milers de persones al carrer, la realitat continua inexorable, dones continuen morint cada dia. Hem de parlar de xifres? Una quinzena en els tres primers mesos de l'any 2019. Necessitem recordar el número total des de que hi ha estadístiques? I el nombre de violacions, en manada,o individualment? 

 

Si us interessa aneu al savi Google, i trobareu els números oficials, del Ministerio, els números de les organitzacions feministes... En una paraula, les dones continuem morint, continuem essent violades, abusades.

 

Per això és tan necessari que cada 25 de cada mes, ens trobem dones i homes a la plaça d'Espanya, a Palma, perquè no volem oblidar, no volem que les violències masclistes siguin recordades el mes de novembre, exclusivament. Cada dimarts, la xapa a la jaqueta, a l'americana, a la brusa. Cada dimarts volem que els mitjans de comunicació les llueixin. Perquè fan una feina de difusió, de conscienciació.

 

Enhorabona a les companyes de Feministes en acció per aquesta iniciativa. L'hem de difondre a les xarxes socials, a les amistats, a la gent de bona voluntat que s'escarrufa cada vegada que coneix una mala notícia com és la pèrdua de la vida d'una dona, pel fet de ser-ho. S'escarrufa i s'indigna, s'enrabia...

 

La coeducació s'està fent present a molts centres escolars, instituts. Però la prevenció no basta que la treballem en el món educatiu. També al món sanitari. Dirigit a persones adultes, als pares i mares, no només als adolescents. I al món de les entitats associatives, esportives, de tot tipus. 

 

Perquè plantar cara davant les violències masclistes és un deure de les persones demòcrates. Una obligació, de dones i homes que creuen en els Drets Humans, en la dignitat de les persones. Perquè volem dones lliures i vives! 

Comentaris