Llubí: per un ajuntament proper, participatiu i compromès

Veníem d’una legislatura de pactes per formar govern i els comicis del 2019 ens varen donar la majoria absoluta amb 6 regidors de Més . Aquest resultat no va impedir formar govern amb Feina per a Llubí i la valoració torna a ser molt positiva.

Els objectius que ens vàrem plantejar ara fa 2 anys, evidentment, s’han vist afectats per la pandèmia que ens ha tocat viure, però així i tot hem intentat dur-los a terme de la millor manera possible des d’una manera de fer participativa, democràtica i transparent.

Al llarg d’aquests dos anys, els recursos destinats a serveis socials, més que mai, han adquirit molta importància, igual que tots els ajuts i propostes destinades a pal·liar els efectes de la COVID-19: recollida i repartiment d’aliments per a les famílies més vulnerables; dotació de wifi als infants del nostre poble que no en tenien; ajuts de lloguer per als més joves; ajuts per a les empreses locals; ajuts per a l’escola d’estiu perquè cap nin es quedi sense estiu. 

Per altra banda, malgrat la Covid-19, hem seguit el nostre programa i hem pogut finalitzar els projectes que iniciàrem la passada legislatura. D’entre tots aquests projectes, volem destacar que el passat mes de febrer l’escoleta municipal Moixaina va obrir les seves portes als infants i a les famílies del nostre poble després d’un llarg procés participatiu en les decisions importants d’aquest projecte. Amb aquesta escoleta volem, per una banda, donar una educació de qualitat als més petits de Llubí i, per l’altra, treballar per una comunitat educativa forta el que, de ben segur, ens enfortirà com a poble.

 

A més, hem dut a terme aquestes altres accions:
 

  • La legislatura passada es va aprovar el Pla d’acció per a l’energia sostenible i el clima i aquesta legislatura s’estan duent a terme les accions proposades: hem augmentat els punts de recàrrega per als cotxes elèctrics al municipi; s’han fet tancaments sostenibles a instal·lacions municipals i durant l’any 2021 acabarem també els projectes d’enllumenat públic tant a la via pública com a les instal.lacions esportives i tota la xarxa de pluvials del poble per una millor eficiència energètica.
  • Pel que fa a l’àmbit de cultura i patrimoni s’ha reformat la biblioteca municipal i aquests mesos no hem deixat de dur a terme activitats i propostes culturals per a dinamitzar el poble en aquests moments tan difícils i continuar, a més, amb la feina de conscienciació de la nostra identitat com a poble, sempre en col·laboració amb les nostres associacions culturals. A més, hem continuat amb el projecte de recuperació dels talaiots dels Racons després de la seva adquisició en l’anterior legislatura.
  • Hem començat a fer els tràmits per a desenvolupar un Pla d’igualtat i poder lluitar contra la violència de gènere i a favor de la igualtat de les dones d’una manera més contundent.
  • S’ha aprovat  un Pla de Mobilitat per posar els espais públics i els nostres carrers al servei dels vianants i fer així un poble més sostenible.
  • Gràcies a  les subvencions del Govern i del Consell es podran finalitzar les obres abans esmentades de les pluvials i l’enllumenat públic, a més d’adaptar els parcs públics i reformar els vestidors del poliesportiu.

 

Ens queden 2 anys per acabar l’actual legislatura, 2 anys en què amb il·lusió i ganes de fer feina volem acabar els projectes engegats per tal de fer del nostre poble un poble més solidari, sostenible i compromès. 

Comentaris