Mallorca Nova

Si la pandèmia ho permet, dia 5 de Desembre naixerà l’organtizació juvenil Mallorca Nova. Tot i que la criatura encara duu bolquers i just just s’ha posat caminar, ja som més de quaranta joves disposats a treballar pel sobiranisme, el feminisme, el socialisme i l'ecologisme a Mallorca.

Mallorca Nova neix com una associació juvenil autònoma però emmirallada en el projecte polític de MÉS per Mallorca. No ens conformam en ser “els joves de MÉS”; volem ser els joves socis de MÉS, de tu a tu i amb dret a dissentir. Compromesos i convençuts dels nostres propis principis compartits. Som conscients que prenem el relleu de l’organització històrica de l’esquerra mallorquinista juvenil, els Joves d’Esquerra Nacionalista (JEN), i també d’altres organitzacions polítiques d’aquest àmbit. A Mallorca Nova ens hi trobarem les persones joves que hem militat i participat d’altres espais de l’àmbit de la cultura, la llengua, el territori, el lleure, l’esport, les festes populars i les nombroses experiències d’èxit dels moviments socials juvenils d’arrel municipalista, però també altres persones sense experiència militant prèvia.

L’actual grup impulsor som conscients que una flor no fa estiu i per això no aspiram a esclafir i quedar en no-res, sinó que volem generar certa organicitat i permanència. Volem posar les bases per ser una organització forta capaç de generar els seus propis relleus i de formar quadres joves experimentats i compromesos amb el mallorquinisme progressista, capaços d’aportar el seu bagatge tant a les institucions com, sobretot, a fora.

En aquesta societat líquida de compromisos sovint tènues, hem aconseguit cohesionar un grup feiner i dedicat a posar això en marxa. Tenim les idees, el compromís i la gent per arrencar Mallorca Nova, i n’arreplegarem molta més. El cas és que no hi haurà una Mallorca Nova, ni una Mallorca més justa, més verda, més feminista i més sobirana sense un jovent disposat a construir-la, i per això hi hem de ser tots.

Comentaris