Posar la salut mental al centre és una urgència

imatge: RACGP
imatge: RACGP

El passat 30 de març l’organització política juvenil Jovent Republicà Mallorca va organitzar una taula rodona sobre la salut mental, fent especial menció a la seva afectació en el sector juvenil titulada “Parlem de salut mental juvenil”.

A l’acte, que es realitzà al jardí de Can Alcover, hi participaren referents de diferents àmbits com Marta Rosique, diputada al congrés pel Jovent Republicà; Lida Quetglas psicòloga que va representar la part més tècnica de l’acte i l’activista Aina Vidal. Com a moderadora es comptà amb Carme Gomila, militant del Jovent Republicà i regidora a l’Ajuntament de Manacor.

Hi assistiren quasi una trentena de persones complint totes les mesures sanitàries i de contenció de la covid-19. Entre els assistents destaca l’alt percentatge de joves interessats en la salut mental en uns moments en què el tema és de màxima actualitat i l’afectació a la joventut, va en augment.

Entre els múltiples temes que es tractaren destaca la importància i necessitat d’augmentar i de destinar més esforços i recursos a polítiques públiques al voltant de la salut mental, ja que és i ha de ser un dret fonamental per tota la població. Aquest, n’és un punt fonamental tenint en compte que avui en dia una consulta psicològica ronda els 60-70 euros la sessió i no està a l’abast d’una part significativa de la població i es converteix, per tant, en un privilegi.

Aquestes darreres setmanes la discussió entorn de la salut mental està a l’ordre del dia sobretot arran del debat que hi va haver al Congrés dels Diputats quan Carmelo Romero, diputat del Partit Popular ordenà o recomanà al líder de Más País, Iñigo Errejón un “vete al médico” després que aquest denunciés la manca de mitjans dedicats a la salut mental en una situació de pandèmia que no fa més que agreujar encara més la situació. 

 

Comentaris