Un País amb Futur per a millorar la vida de la nostra gent

MAria Ramon
MAria Ramon

Les dones i els homes del mallorquinisme d’esquerres i ecologista, de l'esquerra sobiranista, venim d’una història ben llarga. De picar pedra. De viure’n de tots els colors. Dues han estat les fonts d’on ha brollat l’essència i l’esperit de la nostra força: els municipis i el món associatiu.

 

Com a esporlerina nascuda el 1987, filla d’una família d’arrels socialistes i republicanes, de pares treballadors que m’han ensenyat el valor d’arromangar-se, m’hi reconec plenament, en aquestes fonts. Jo també, com el nostre moviment, he fet un camí llarg. Des d’aquells Acampallengües i festivals de Músics per la Llengua, on vaig començar a entendre que el compromís era indispensable, fins a  la batllia del meu poble hi ha un bon tram. Però l’he volgut fer. El municipalisme i l’associacionisme m’han forjat i han forjat els meus valors. Feina, coherència, sacrifici, tendresa. Tot allò que me va moure a estudiar magisteri i ser mestra d’escola. L’educació i el compromís polític canvien la vida de les persones.

Ara toca un nou repte. Ser la cap de llista de MÉS per Mallorca al Parlament de les Illes Balears. Ser la primera presidenta sobiranista i d’esquerres del nostre país. Perquè crec que és el moment. Perquè crec en el nostre projecte plural i mesclat, mestís, que tant va costar parir fa una dècada. Perquè no voldria que traveléssim amb pedres antigues. Perquè crec que ja és l’hora de lideratges diferents, que escapin de la forma clàssica amb què tradicionalment hem identificat el lideratge. El 2021 comença a estar clar que aquest serà el segle de les dones i crec, sincerament, que hi ha una manera de liderar des del feminisme, des de la consciència de classe treballadora, des de l’ecologisme, que ens fa bé, que ens fa millors.

Estic avesada a gestionar i conduir equips. I per guanyar necessitam el millor equip. Per plantar cara a un estat que ens maltracta, al feixisme i a unes elits que ens volen pobres i submises.  Per transformar la realitat i fer que la vida de les nostres conciutadanes i conciutadans sigui més digna.

No valen els grans discursos ni les reflexions intel·lectuals de sofà. Els que em coneixen saben que som una dona d’acció. És el que he après dels nostres majors. Necessitam reivindicar la feina feta per l’esquerra sobiranista a les institucions on hem gestionat i governat. Reivindicar la feina que hem fet als carrers de pobles i ciutats, també. Com serien les Illes Balears sense la llei de residus, sense la renda social garantida, sense la llei de fosses, la llei LGTBI, la d’igualtat entre dones i homes o la de canvi climàtic, sense oficines antidesnonaments, sense camisetes verdes, sense la lluita ecologista, sense la gent que a ajuntaments, places, conselleries, carrers i arreu s’ha jugat coses importants per la nostra terra? Com serien? Segur que un lloc pitjor. Jo vull reivindicar això. I vull anar més enllà. Cap a la Mallorca sobirana, feminista, republicana, justa i verda que duim al cap i al cor.

Si dia 24 #UnPaísAmbFutur és la candidatura guanyadora, començaré a recórrer tots els racons del nostre país. No podem perdre ni un dia. Hem de fer un gran equip, amb en Lluís Apesteguia i amb tota la gent valuosíssima que no haurà votat na Maria Ramon. Hem de sumar totes les sensibilitats. Hem de fer de MÉS per Mallorca la gran casa comuna de l’esquerra nacional mallorquina. Amb rigor, amb seriositat, amb feina. És el meu compromís i el meu envit. Vos hi sumau?

 

Maria Ramon

Candidata a les primàries de MÉS per Mallorca al Parlament

Comentaris