Doneu suport al manifest "Visc a Mallorca"

Captura de pantalla 2023-04-17 a les 7.58.15
Captura de pantalla 2023-04-17 a les 7.58.15

Miquel Rosselló, Fundacions Darder Mascaró

El pròxim 28 de maig se celebren les eleccions municipals, als Consells Insulars i al Parlament i com diu el manifest “Visc a Mallorca” “... Són unes eleccions molt importants. Avui, les Illes Balears s'enfronten a grans reptes. L'augment de la inflació, la manca d'habitatge accessible, la pèrdua d'ús social de la nostra llengua, l'espoli fiscal, els costos de viure a una illa, el domini del patriarcat o el Canvi Climàtic... i, sobretot, a la necessitat d'una revisió a fons del model socioeconòmic actual. Això implica un esforç comú i una estratègia política compartida, malgrat que la política no estigui de moda...”

Solament per aquests arguments ja s’ho val, perquè no ho dubtem i anem a votar! Com deia Joan Fuster: la política si no la fas , te la fan a tu. 

Però si m’ho permeteu, encara en donaré uns quants més d’arguments per anar a votar. En aquestes eleccions es presenta un partit d’extrema dreta que defensa obertament la supressió de l’autonomia, tornant tot el poder a l’Estat central, l’eliminació de la nostra llengua, el català, la il·legalització dels partits sobiranistes, entre ells MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, la supressió de l’IBDona i de les polítiques de gènere a favor de les dones, la il·legalització de la immigració i dels LGTBI. I si teniu algun dubte del que estic dient, llegiu l’entrevista de diumenge, 16 d’abril, al Diario de Mallorca al seu màxim líder a les Balears.

Estem parlant d’un partit polític que obertament vol carregar-se la democràcia tal com s’entén avui en dia. Que són els hereus del franquisme. Però això no és tot, a la vegada  es presenta un partit de dretes que està disposat a pactar i governar amb ells.

A la Unió Europea, a l’Estat espanyol, a les nostres pròpies Illes hi ha molta gent que considerem que aquesta democràcia que tenim no és suficient per resoldre la gran quantitat de problemes que patim i dels que parlava a l’inici d’aquest article, però allò que defensem és més democràcia, més sobirania pels pobles. I el que està sobre la taula a tot el món és menys democràcia. I menys democràcia vol dir més poder pels de sempre, pels poderosos, pels que decideixen sense comptar mai amb el poble.

Em podreu dir que sóc un exagerat si voleu però no em convencereu. Algú es podia imaginar fa uns anys un President dels EUA que en perdre les eleccions incitaria a la població a ocupar el Capitoli? O que Bolsonaro abandonaria els seus ciutadans a la seva sort durant la Covid19, on moririen milers de persones, i desforestaria bona part de l’Amazones.?

Els feixistes són capaços de moltes barbaritats, com s’ha demostrat a la història. I lògicament quan encara no tenien el poder no explicaven el que després feren. En Hitler no va explicar a la seva darrera campanya electoral que sembraria Europa de camps de concentració.

Ja sé que cap dels partits que es presenten a les eleccions dia 28 de maig pretén implantar el feixisme a la nostra terra, però igualment sí que sé que alguns estan disposats a debilitar la democràcia i això no és altra cosa que obrir les portes a l’autoritarisme, de la mateixa manera que ara fa cent anys que la dreta i la monarquia espanyola obriren les portes a la Dictadura de Primo de Rivera.

No sé si amb un sistema democràtic podrem resoldre els greus problemes que la societat té pendents avui i afrontar un necessari canvi de model econòmic, però allò que sí sé,     clarament, és que en menys democràcia i menys autonomia això és totalment impossible.

I torn al manifest “Visc a Mallorca” quan diu: “...La defensa de la llibertat com a ciutadans i ciutadanes i la sobirania com a poble és necessària per mantenir-se forts i resistents.
Les eleccions són això”.

L’abstenció a unes eleccions és el primer baló d’oxigen a l’autoritarisme i per contra la participació a les eleccions, és la primera trinxera de la democràcia.

Per això i davant la transcendència del moment us demano que us adheriu al manifest Visc a Mallorca que fa una crida a la participació a les properes eleccions del 28 de maig.

Perquè la democràcia s'ho val. Perquè Mallorca s'ho val. Entre totes i tots, mantindrem la il·lusió:

 

Davant la importància de les pròximes eleccions municipals del 28 de maig, us enviem aquest enllaç per adherir-vos al manifest Visc a Mallorca, presentat la setmana passada amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la rellevància  d'anar a votar pensant en Mallorca Adhereix-te i comparteix-ho!

https://forms.gle/AysopRqgvs26EZxB8

Visc a Mallorca!

 

Comentaris