El 26 de Maig anirem a votar

VOTA-ROSALIA-1
VOTA-ROSALIA-1

Tornam a estar en campanya electoral i diumenge 26 de maig les urnes decidiran el pròxim futur pels nostres Ajuntaments, el Consell, el Parlament de les Illes Balears i el Parlament europeu *.

La primera sorpresa d’aquesta campanya ha estat l’anunci espectacular del PP i Ciudadanos que ja no són de dretes, ara són de centre. Sorprenent afirmació si tenim en compte que els programes electorals amb els quals es presenten a aquestes eleccions ja els tenien debatuts, aprovats, escrits i en molts de casos, impresos, des d’abans, des de quan es barallaven amb VOX per veure qui era més de dretes. Per tant, el suposat gir al centre no se sustenta en els programes. Idò en què? En les fotos, en els gestos, les formes...? Ara no s’insultaran tant, ni cridaran tant.

Que no ens enganin, tant el PP com Ciudadanos són tant de dretes com fa unes setmanes i estan igualment disposats a pactar amb VOX, si les matemàtiques obliguen, com a Andalusia. No facem cas de la imatge i anem al fons.

Tampoc ens hauríem de confiar amb les enquestes que diuen que les esquerres repetirem. Això ho sabrem el 26 a la nit, però mentre cal que l’electorat d’esquerres es mantingui mobilitzat al màxim. Hem de seguir lluitant, al límit, per derrotar les dretes i si les enquestes auguren que VOX baixa, millor que millor, però cal mantenir la mobilització perquè nosaltres no ens conformem en el fet que baixi, volem que no entri a les institucions. Són franquistes, i aquests no creuen en la democràcia, per tant no hi tenen cap feina dins les nostres institucions democràtiques.

No ho oblidem, si guanyen les dretes, eliminaran tot l’aconseguit en aquesta legislatura com ja ho han anunciat: l’impost turístic, la limitació de les places turístiques, les mesures per lluitar contra el canvi climàtic, els plans per implementar el transport públic, o el canvi de model energètic. Reduiran les polítiques socials, educatives i sanitàries, fidels a la seva filosofia contra l’estat del benestar per promocionar els negocis privats, tant en el món dels serveis socials com en els de l’educació i sanitat. Tornaran a atemptar contra la nostra llengua i cultura, i en definitiva reduiran el nostre autogovern.

Els governs d’esquerres, han fet moltes coses positives en aquesta legislatura, encara que no totes les que calen, perquè no han tingut temps o a vegades, no n’han sabut més. Però ara la disjuntiva és molt clara: continuem avançant cap a una Mallorca més igualitària, més sostenible i més sobirana o tornam als anys negres de Bauzà i els seus adlàters.

Per tant és necessari que el diumenge 26 les urnes s'omplin de vots d’esquerres. Però pels que estem convençuts que la millor forma de defensar la democràcia i el benestar de la ciutadania és protegir i ampliar el nostre autogovern, cal que MÉS per Mallorca jugui un paper important dins els governs d’esquerres.

MÉS per Mallorca defensa la sobirania de la nostra illa, la qual cosa vol dir que la darrera paraula sempre l’ha de tenir la ciutadania. MÉS es deu en primera instància als mallorquins i les mallorquines, sense subordinar mai aquests interessos als compromisos que es puguin tenir amb altres indrets de l’Estat, com així passa a les altres formacions d’esquerres.

MÉS per Mallorca és el partit polític que sense cap tipus d’obediència està en millors condicions per defensar tant des de les institucions com des dels carrers, la imprescindible millora del nostre finançament, una Agència Tributària pròpia, la cogestió aeroportuària, la gestió completa dels nostres parcs, com el de Cabrera que el govern de Madrid vol limitar, la gestió de les nostres costes, una Inspecció de treball pròpia, en definitiva, més autogovern i per descomptat, la immediata eliminació de la llei Montoro i l’increment substancial del paper polític del Consell i dels Ajuntaments.

Bastaria que ens demanéssim perquè a determinades autonomies governades pel PSOE sense presència de forces sobiranistes d’esquerres, no s’han dut a terme mesures com l’impost turístic, la renda social garantida, la llei de residus, la llei de canvi climàtic i altres. Perquè les Comunitats Autònomes amb forces sobiranistes coparticipant del govern, com és el nostre cas, el País Valencià o Navarra, per exemple, s’han pres mesures més valentes i agosarades.

Per tant, si volem que el nostre país continuí aplicant polítiques d’esquerres, radicalment mediambientals i feministes és necessari la presència decisiva de MÉS per Mallorca.

 

 

 

*En un pròxim article parlarem de les eleccions europees.

 

Comentaris