L'Altra Mirada dedica el seu darrer monogràfic a Gabriel Alomar

L'Altra Mirada dedica el seu darrer monogràfic a Gabriel Alomar
portada
portada

El darrer número de la revista L'Altra Mirada, editada per les fundacions Darder-Mascaró, està dedicat de forma exclussiva a l'estudi de la figura de Gabriel Alomar, amb motiu del 80è aniversari de la seva mort, el 1941, a l'exili a El Caire (Egipte).

El monogràfic, coordinat per Antoni Trobat, inclou articles de Pere Rosselló Bover, Miquel Rosselló, Sebastià Sansó, Miquel Àngel Llauger, Fanny Tur, Francisca Niell, Cosme Bonet, XAvier Domènech, Damià Pons, Roc Solà, Xavier J. Calafat, Ivan Montemayor, Dolors Marín, Margalida Mestre i Oriol Nel·lo, que abarquen totes les vessants  d'una figura molt polièdrica, tant de la seva biografia, com del seu pensament, la seva producció periodística i literària, la poesia, l'educació o l'urbanisme, entre altres.

I és que a cavall entre dos segles, Gabriel Alomar és, com va assenyalar Antoni Trobat a la presentació del monogràfic el passat divendres a l'espai Sus Cultura, una figura clau per al conjunt de l'esquerra mallorquina. Una figura que tot i la seva mallorquinitat, ha estat redescobert els darrers anys al Principat, en tant que és considerat el fundador del catalanisme popular front al nacionalisme burgès. 

La presentació de la revista ha servit d'escalfament per a la celebració de les jornades 'El moment Alomar', que varen començar fa uns dies al Principat i continuen aquest dilluns 22, dimarts 23 i dimecres 24 a l'Arxiu del Regne de Mallorca.

Podeu aconseguir aquest monogràfic i altres publicats en els darrers mesos a través de la web de les fundacions Darder-Mascaró.

Comentaris
L'Altra Mirada dedica el seu darrer monogràfic a Gabriel Alomar