Homenatge a Josep Massot i Muntaner impulsat per fundacions Darder-Mascaró

Presentació del llibre de David Ginard El combat per la història, de Lleonard Muntaner Editor, sobre la figura de l'intel·lectual mallorquí
Homenatge a Josep Massot i Muntaner impulsat per fundacions Darder-Mascaró
Massot 2021-11-10
Massot 2021-11-10

Ahir horabaixa, amb la presència d’un nombrós públic les Fundacions Darder Mascaró conjuntament amb l’editorial Lleonard Muntaner, representada per la seva directora Maria Muntaner, presentaren el número 13 de la col·lecció En diàleg. Una llarga i interessant conversa dels dos historiadors.

L’acte s’inicià en unes breus presentacions de na Maria Muntaner i jo mateixa en nom de les Fundacions, i a continuació en Damià Pons Pons, catedràtic de la UIB que glosà la figura del pare Josep Massot i els diversos aniversaris que se celebren, no només el personal, també com a director de les edicions Abadia de Montserrat, i l’aniversari de la seva consagració com a monjo benedictí. En Damià explicà el contingut del llibre, ressaltant el pròleg de Paul Preston, el mestratge de l’entrevistat i per altra banda, la bona feina de l’entrevistador el Doctor en història i company David Ginard Féron.

Aquest explicà la gènesi del llibre, la generositat de l’entrevistador en la seva actitud sempre oberta a l’orientació als joves historiadors que necessiten el seu ajut en les recerques sobre la nostra història més recent del passat segle XX.

Finalment el mateix Josep Massot i Muntaner, s’adreçà als presents a través d’un vídeo, agraint l’acte i confessant les seves reticències inicials a participar en el llibre, pel «pudor que me genera confessar-me en públic».

Un acte emotiu que comptà amb la presència del regidor de l’Ajuntament de Palma Llorenç Carrió, la Vicepresidenta del Consell de Mallorca Bel Busquets, la Directora General de coordinació Isabel Castro, així com molts amics i amigues del pare Massot, i joves estudiants que ompliren l’aforament de l’Arxiu del Regne de Mallorca.

Des d’aquestes pàgines us recomanem la lectura del llibre per conèixer l’obra i la personalitat d’aquest mallorquí, compromès en la recuperació de la nostra història «per ajudar els joves mallorquins a reflexionar sobre el seu passat i a pensar en el seu futur» en paraules seves.

Comentaris
Homenatge a Josep Massot i Muntaner impulsat per fundacions Darder-Mascaró