Mor Joan Lacomba, artista i activista compromès

Mor Joan Lacomba, artista i activista compromès
Captura de pantalla 2022-05-23 a les Imatge: BotArt
Captura de pantalla 2022-05-23 a les Imatge: BotArt

Aquest cap de setmana ens ha deixat l’artista, activista i docent Joan Lacomba (Palma, 1934). Va ser el primer director de l’Institut Berenguer d’Anoia, d’Inca, on recentment s’hi instal·là una de les seves escultures en commemoració dels 50 anys del centre educatiu. També fou docent al Joan Alcover de Palma, el Menénde Pidal, d’Avilés, i el Guillem sagrera de Palma.

Lacomba era una persona molt estimada, atès l’amor que també hi posava a totes les coses: a la docència, a l’art, al compromís social i polític. Ha marcat les generacions que han passat per les seves aules i les seves mans, i a Selva, el municipi on hi , hi deixa un gran buid. En Joan ha estat un artista multidisciplinar, no sols en el camp de les arts plàstiques, que era potser la seva vessant més coneguda, sinó també en el teatre i les performances.

Actiu fins al final, justament preparava amb l’Ajuntament d’Inca una exposició retrospectiva de la seva obra que s’havia d’inaugurar properament, i que esperam que pugui servir de merescut homenatge a l’artista. Molts companys i companyes seus hem conegut la notícia sobtats, atès que no fa moltes setmanes en Joan havia estat justament passejant pel festival d’art i cultura IncArt.

Des d’aquestes línies enviam el nostre condol a  tota la seva família i amics, especialment la seva esposa Joana Gomila i els seus fills. El recordarem com ens recordava l’OCB a xarxes socials: “Joan Lacomba (1934-2022), soci i amic. Cavaller infatigable de l’Art i la Paraula. Combatiu, creatiu, pacient, fidel… Imprescindible”.

Comentaris
Mor Joan Lacomba, artista i activista compromès