Mor l'escriptora Maria Antònia Oliver

Mor l'escriptora Maria Antònia Oliver
foto: El Temps
foto: El Temps

Ahir va morir a Palma Maria Antònia Oliver, una de les figures més destacades de les lletres catalanes, l’escriptora manacorina compromesa amb la defensa de la llengua i que ha estat una referència des dels anys 70 del segle passat.

Maria Antònia Oliver (Manacor, 1946) va iniciar-se a la literatura retratant la societat mallorquina de la transició, a cavall entre la ruralitat i el procés de turistització. Casada amb el també escriptor Jaume Fuster, va passar bona part de la vida a Barcelona, participant de ple en els moviments literaris més avantguardistes. També ha estat traductora de clàssics com Stevenson, Mark Twain o Virginia Woolf, entre altres, i col·labora de diversos mitjans.

Oliver va tocar molts de gèneres literaris, especialment dins la novel·la, i deixarà petjada entre dues generacions de lectors i escriptors. Ahir diverses personalitats del món de la política i la cultura, i entitats com l’Obra Cultural, varen manifestar el seu condòl per aquesta gran pèrdua. També ho feim avui des d’aquest mitjà i des de les fundacions Darder-Mascaró. La seva obra infinita ens queda: Amor de cans, Estudi en Lila, Antípodes, Tallats de lluna… Però la trobarem a faltar a ella i el seu compromís cívic.

 

Comentaris
Mor l'escriptora Maria Antònia Oliver