Reediten 'La Segona República a Mallorca'

Reediten 'La Segona República a Mallorca'
FKtgD6BXoAE-ZoH
FKtgD6BXoAE-ZoH

L’obra d’Albert Herranz i Joana Maria Roque, La Segona República a Mallorca, ha estat reeditada per la Nova Editorial Moll, i serà presentada aquest dimecres a la llibreria Embat.

Aquest llibre va ser publicat el 2006, i combina la visió històrica d’Herranz amb la mirada periodística de Roque, en una síntesi poc convencional, rigorosa però amb to divulgatiu i allunyada de l’historicisme que convida a conèixer la vessant més popular dels anys inaugurats amb la proclamació de la II República, fins al cop d’estat de Franco.

Com comentava Herranz fa uns dies a una entrevista al diari Ultima Hora, tot i els importants avenços socials que va suposar la II República, la reacció de les classes dominants no es va fer esperar, s’organitzaren entorn als partits de dretes, i la repressió posterior fou desproporcionada, per alliçonar el poble que hi havia qüestions que no es podien tocar.

El llibre serà presentat aquest dimecres a les 19h a la llibreria Embat (Palma) per part de l’autor Albert Herranz, i d’Andreu Manresa, parella de Joana Maria Roque, qui va morir el 2017.

 

Comentaris
Reediten 'La Segona República a Mallorca'