'Mallorquinismes: una història oral'

'Mallorquinismes: una història oral'
foto: fundacions Darder-Mascaró
foto: fundacions Darder-Mascaró

El passat dilluns 19 de desembre a l'Arxiu del Regne de Mallorca va tenir lloc la presentació del llibre 'Mallorquinismes: una història oral. Identitat, cultura, societat i política' de Miquel Vidal i José María Gago, editat per Lleonard Muntaner. L'acte ha estat presentat per Maria Muntaner, editora del volum i hi han intervingut els dos autors. 

'Mallorquinismes: Una història oral. Identitat, cultura societat i política' és fruit de 22 entrevistes fetes pels historiadors Miquel Vidal i José María Gago. L'objectiu de 'Mallorquinismes' és divulgar la pluralitat de veus que, des de l'antifranquisme, s'aixopluga baix el ventall cultural del mallorquinisme polític i social. 

Aquest treball s’emmarca dins el projecte 'Arrels democràtiques', de les Fundacions Darder Mascaró i Ateneu de Comissions Obreres. 'Arrels democràtiques' és un espai en contínua construcció obert a totes les persones i col·lectius interessats en la recuperació i divulgació de la memòria democràtica de les Illes Balears.


Al llibre no hi ha les entrevistes transcrites literalment, sinó que els autors han fet una obra d’una elevada complexitat i de gran valor en agrupar els diferents mallorquinismes per blocs temàtics i obtenir, d’aquesta manera, un text molt àgil sense renunciar a cap aspecte.

Les entrevistes completes es poden trobar al web arrelsdemocratiques.org o a través del codi QR que inclou el llibre.

Es tracta d'una investigació coincident amb els 60 anys de l'Obra Cultural Balear, el 40è aniversari de l'Estatut d'Autonomia i en el marc de la Diada de Mallorca, el 31 de Desembre.

Comentaris
'Mallorquinismes: una història oral'