Ruta per la memòria republicana de 1873

Ruta per la memòria republicana de 1873
150 aniversari de la I República a Mallorca
150 aniversari de la I República a Mallorca

Dissabte 11 de febrer es compliran 150 anys de la proclamació de la Primera República i per aquest motiu les Fundacions Darder Mascaró han programat dues activitats. Una d’elles és una ruta històrica per la Palma republicana que tindrà lloc el mateix dissabte dematí a les 10 hores. El punt de trobada serà a la plaça de la Reina, cantonada amb carrer Apuntadors.

La ruta vol ser un homenatge a la primera experiència republicana i democràtica de la nostra història. El recorregut transcorrerà per diferents punts del centre de Ciutat i tots ells tenen a veure amb alguns dels episodis, indrets i personatges més importants del moment. 

No hi faltarà parlar de revoltes, societats obreres, casinos polítics, mútues, de la Germania com a símbol dels republicans vuitcentistes,  de les polítiques municipals laïcistes, de la supressió de les quintes i de la incipient lluita feminista. També es recordaran personatges que dedicaren tota una vida a la causa republicana i foren els primers a penjar la bandera federal a la balconada de Cort. La majoria d’ells, avui en dia, encara són molt desconeguts i aquesta és tota una oportunitat per conèixer-los i preservar-los dins la memòria col·lectiva. 

Comentaris
Ruta per la memòria republicana de 1873