La CONGDIB presenta el manifest 'Cooperar, la nova normalitat'

La CONGDIB presenta el manifest 'Cooperar, la nova normalitat'
imatge de la campanya
imatge de la campanya

Ahir la CONGDIB va presentar el manifest «Cooperar, la nova normalitat», manifest de les entitats balears de la cooperació al desenvolupament. En el manifest, que podeu llegir aquí, les entitats fan anàlisi de la macrocrisi de la COVID19, que «s’acarnissa amb les persones més vulnerables», especialment als països del Sud, on les víctimes són invisibles als nostres ulls. Des de la CONGDIB denuncien que la pandèmia els ha colpejat amb més força perquè a més de ser societats colonitzades i empobrides sistemàticament, no han pogut desenvolupar un sistema sociosanitari amb capacitat per atendre una crisi d’aquestes dimensions.

Des de les ONGDs de les Illes destaquen que la crisi posa de manifest les mancances del sistema capitalista, i la seva incapacitat per procurar un desenvolupament humà sostenible. En aquest marc, la cooperació transformadora es revela com una eina fonamental per sortir de la crisi i crear unes noves condicions de desenvolupament humà sostenible i socialment just.

Per això, la CONGDIB exigeix un compromís ineludible de les institucions polítiques illenques perquè no quedi ningú enrere, amb un pla de xoc contra la pobresa i l’exclusió. Així mateix, demanen garantir la coherència entre polítiques públiques, i seguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Finalment, el manifest destaca la importància de les experiències de la cooperació al desenvolupament per gestionar l’actual crisi i prevenir-ne de futures, i adverteixen al Govern que cal un compromís clar amb les polítiques de cooperació i el pressupost que s’hi destina

Tant les entitats com persones físiques es poden addherir aquí.

 

Comentaris
La CONGDIB presenta el manifest 'Cooperar, la nova normalitat'