El món clama en defensa de Palestina

El món clama en defensa de Palestina
Imatge: EIM i xarxes socials (collage)
Imatge: EIM i xarxes socials (collage)

Ahir diumenge centenars de persones sortiren als carrers de Palma en defensa del poble palestí, per tal de denunciar el genocidi practicat per l’estat d’Israel i el seu líder, l’ultradretà Benjamin Netanyahu. 

Milions de persones arreu de l’estat i del món, a diferents ciutats europees com París, Berlín o Londres on les autoritats havien fins i tot prohibit les manifestacions pro-palestines, han sortit als carrers en els darrers dies. Des de la Índia fins als Estats Units, on a més de les grans manifestacions, centenars de jueus bloquejaren la Grand Central Station de Nova York la passada setmana, el món sencer és un clam contra l’assassinat de persones de tota condició a la franja de Gaza.

I tot i axí, els Estats Units segueixen bloquejant fins i tot la possibilitat d’un alto el foc a les Nacions Unides. Per contra, les pròpies Nacions Unides i les ONGs s’han convertit en l’enemic per a Israel, que segueix fent servir el lamentable argument de l’antisemitisme per justificar allò que no es pot justificar de cap de les maneres.

L’anomenada “comunitat internacional”, inclosa la Unió Europea i l’estat espanyol, no poden seguir ignorant allò que reclamen els seus pobles. Ahir mateix a Madrid, eren moltes més les persones que participaren a la manifestació en defensa de Palestina que els convocats per l’extrema dreta per “defensar Espanya” d’una hipotètica amnistia: la gent està preocupada i rebutja els assassinats perpetrats per Israel amb el silenci de la major part de mandataris del món… Fins quan podran aquests seguir donant l’esquena a allò que reclama el carrer, sense posar en risc la democràcia?

Comentaris
El món clama en defensa de Palestina