S'incrementa l'ofensiva militar saharuí

S'incrementa l'ofensiva militar saharuí
foto: MundoNegro. Joves saharauís en combat
foto: MundoNegro. Joves saharauís en combat

Segons s’informa des de Bir Lehlu (Zones Alliberades), aquesta setmana unitats especials de l’exèrcit d’alliberament nacional saharauí han executat una exitosa operació contra la posició de vigilància del segon batalló de la 9a divisió de blindats de les forces armades reials de Marroc, on s’han incautat armament, equips i documents. Una ofensiva que s’ha produït a les muntanyes d Ouarkziz, al sector d’Agha, en ple territori marroquí.

Una operació que posa en evidència que tot i les desigualtats de poder i recursos, les forces del Polisari són suficients com per causar danys a l’exèrcit del Marroc, passant de l’artilleria a l’atac directe a objectius.

Per altra banda, també s’han atacat posicions atrinxerades al llarg de l’anomenat “Mur de la Vergonya”, segons el darrer part de guerra, que han deixat nombroses pèrdues humanes i materials entre les forces marroquís.

Dades que assenyalen que aquest pot ser un altre conflicte armat que malauradament s’allargui mentre el Marroc no compleixi amb les resolucions de Nacoins Unides i la comunitat internacional, començant per aquells països que tenen responsabilitats directes en la situació afectada, com és el cas d’Espanya, mirin cap a un altre costat.

Comentaris
S'incrementa l'ofensiva militar saharuí