El STEI-intersindical a la Internacional de l’Educació a Bangkok

El STEI-intersindical a la Internacional de l’Educació a Bangkok
Captura de Pantalla 2019-07-27 a les 11.47.25
foto: Internacional de l'Educació, Bangkok

L’exsecretari general del STEI-intersindical, Biel Caldentey, ha intervengut aquesta setmana en el 8èCongrés de la Internacional de l’Educació que es celebra a Bangkok (Tailàndia), en representació de la Confederació estatal de sindicats de l’educació.

L’objectiu d’aquest congrés mundial és el d’enfortir l’escola pública, la coeducació, l’escola inclusiva i lluitar contra tota mena de discriminacions que es produeixen a la societat i que l’educació també pot reproduir o combatre. La Internacional de l’Educació és la major federació mundial de sindicats de l’educació i representamés de 32 milions de docents treballadors/res en 170 països i territoris.

El representant del STEI-intersindical ha afirmat que el model capitalista encara pivota sobre l’imperialisme dels Estats Units, cosa que s’ha evidenciat amb Trump. Caldentey ha assenyalat la «Trilateral» sorgida als 70s com un sistema de valors que en nom de la democràcia redueix l’educació a un servei, i no a un dret.

Tot recordant Gramsci, Caldentey ha recordat la importància d’establir aliances des de la base per armar un paradigma en defensa de l’educació pública contrahegemònic a la tendència neoliberal dominant de desmantellament de l’educació.

Cal tenir en compte que l’STEI-intersindical, el sindicat majoritari al món educatiu a les Illes Balears, ha destacat al llarg de la seva història pel seu internacionalisme actiu i per l’impuls d’iniciatives de cooperació en diferents països orientats a l’enfortiment de la capacitat d’organització dels docents, especialment a Amèrica Llatina.

Enllaç a la intervenció de Biel Caldentey

Comentaris
El STEI-intersindical a la Internacional de l’Educació a Bangkok