150.000 persones sense activitat laboral a les Illes

150.000 persones sense activitat laboral a les Illes
foto: COPE
foto: COPE

Des de CCOO denuncien que 150.000 persones romanen sense activitat laboral al mes de maig, un mes “tradicionalment bo per a l’ocupació a les Illes”, segons el sindicat. A les 75.361 persones en atur, tot i que aquesta xifra ha minvat respecte a l’abril, s’hi han de sumar prop de 25.000 persone sen ERTO i entre 40.000 i 50.000 fixos discontinus que cobren la prestació extraordinària.

Unes xifres del tot preocupant, perquè és insostenible que 150.000 persones romanguin sense activitat, ja que si bé les que són en ERTO o els fixos discontinus de moment conserven el lloc de feina, es tracta de treballadores i treballadors i les seves famílies que s’estan empobrint.

El sindicat insta les institucions a treballar decididament per la reactivació econòmica i alhora per la diversificació del sistema productiu i la millora i augment de l’oferta formativa, “perquè aquestes 150.000 persones necessiten incorporar-se al mercat laboral com més aviat millor i en les millors condicions, que no hagin de patir sobrecàrregues de treball amb l’excusa de la recuperació econòmica o de la crisi provocada per la pandèmia”, ha afirmat Yolanda Calvo, responsable d’ocupació i formació de CCOO.

El retard en la decisió del Regne Unit d'obrir portes no deixa d'afegir encara més incertesa sobre bona part d'aquests treballadors i treballadores i el seu futur laboral.

Comentaris
150.000 persones sense activitat laboral a les Illes