40è aniversari de la Cooperativa Jovent

40è aniversari de la Cooperativa Jovent
Primer equip de la cooperativa (foto: Jovent)
Primer equip de la cooperativa (foto: Jovent)

Divendres es va celebrar a l’edifici de Son Lledó, a la UIB, el 40è aniversari de la Cooperativa Jovent, una iniciativa impulsada pel llavors rector del barri de S’Indioteria, Bartomeu Suau.

Fa 40 anys Suau, un capellà compromès amb el barri i amb la classe treballadora, va compartir amb els monitors de l’esplai de la parròquia una idea boja: crear una cooperativa per donar feina als joves del barri. La concreció d’aquella idea fou difícil, i passà per una primera etapa amb una cooperativa agrícola que no acabà d’anar bé, evolucionant cap a una cooperativa d’ensenyament. Un procés d’experimentació del tot necessari perquè l’entitat es consolidàs com allò que és avui: un referent en el treball amb joves, però també  amb infrants i famílies en situació de dificultat.

A més, la cooperativa Jovent no sols va triar una fórmula cooperativa que diu molt de la seva manera d’entendre l’educació i la intervenció social, sinó que va ser impulsora de la Xarxa per la Inclusió-EAPN, i també és un referent d’això tan important: de la cooperació entre entitats socials en aquest cas del Tercer Sector.

En el transcurs de l’acte, que va comptar amb una primera part “científica” amb la participació de representants d’entitats socials i de la UIB, se va fer repàs també de la història de l’entitat i les vivències dels seus treballadors i treballadores i participants. L’acte fou molt emotiu, i va concloure amb una acte d’homenatge a Bartomeu Suau.

Comentaris
40è aniversari de la Cooperativa Jovent