Convocada vaga al servei de handling de l'aeroport

Convocada vaga al servei de handling de l'aeroport
imatge: Euroclaim
imatge: Euroclaim

El Comitè d’empresa de Wings Handling Palma (WHP), servei d’atenció en plataforma de l’aeroport de Palma de la companyia Eurowings (grup Lufthansa) ha comunicat la convocatòria de vaga per als dies 1, 5, 7, 10, 12 i 13 de juliol que afectarà tota la plantilla que presta servei a l’empresa.

La convocatòria ha estat motivada per les contínues agressions, agreujades especialment des del passat mes de febrer, als drets legalment reconeguts de la plantilla de WHP per part de la direcció de la companyia a Palma, tal i com informa el Comitè. També assenyalen com a motius de la convocatòria de vaga les mancances en la prevenció de riscos laborals, que genera accidents, la utilització d’equipaments obsolets que posen en risc la seguretat d’aeronaus, passatgers i tripulants; la nul·la aaplicació del pla d’igualtat que deriva en denúncies d’assetjament sexual i discriminació per gènere; l’escassa i mal estructurada formació que s’imparteix i que afecta directament la seguretat; la discriminació en l'accés a la formació, incompatible amb la conciliació famiilar, o la contractació cada cop més precaritzada. Una precarietat, adverteixen els treballadors i treballadores, que fa inviable una vida digna a les Balears, per l’elevat cost de vida.

Des del Comitè lamenten les molèsties que pugui ocasionar la vaga als clients d’Eurowings, però subratllen que el seu objectiu no és altre que l’empresa sigui un referent a tots els àmbits, tant de seguretat i puntualitat com de benestar laboral, i que aquests tres factors estan del tot interrelacionats.

No es tracta de l’únic conflicte laboral a l’aeroport. Recordem que fa uns dies molts treballadors d’aquesta infraestructura, i una bona part d’ells dels serveis de handling, varen fer malbé els seus vehicles per la inundació d’un parking que, a més a més, han de pagar, i ara AENA es vol des-responsabilitzar de la situació. Fa només dos mesos, a l’inici de la temporada, les treballadores del servei de neteja varen protestar per la infradotació de personal en un aeroport que no deixa de ser reformat i créixer.

És del tot vergonyós que amb el dineral que guanyen tant AENA com les companyies aèries que operen a l’aeroport de Palma, els treballadors i treballadores que asseguren el trànsit de passatgers i la qualitat dels diferents serveis s’hagin de veure sotmesos a aquesta precarietat i a formes de subcontractació que haurien d’estar prohibides.

Comentaris
Convocada vaga al servei de handling de l'aeroport