Suport financer de Coop57 a l'Acampallengua

Suport financer de Coop57 a l'Acampallengua
Captura de pantalla 2023-05-08 a les 19.07.54
Captura de pantalla 2023-05-08 a les 19.07.54

Aquest cap de setmana s'ha duït a terme l'Acampallengua. Dotze anys més tard torna una de les activitats insígnia de l'associació Joves per la Llengua, que ha estat un èxit d'organització i de participació. La cooperativa de serveis financers ha donat suport a la iniciativa, a través d'un préstec a l'entitat organitzadora. 
 

Coop57, estructurada segons un model organitzatiu en Xarxa, és una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris que treballa per ajudar a consolidar projectes amb un impacte social positiu.
 

A Coop57 existeixen dos tipus de sòcies: les sòcies de serveis i les sòcies col·laboradores. Joves per la Llengua és sòcia de serveis i, per aquest motiu, té dret a rebre finançament. Les sòcies col·laboradores, les persones que estalvien a Coop57, fan possible finançar projectes de l'economia social i solidària.

El finançament s'ha realitzat a través d'un avançament de subvencions i garantia de prèstecs,a través d'avals mancomunats  per part de diferents persones físiques i entitats. Aquest sistema, propi de la cooperativa, consisteix a fer que el teixit social de l’entitat es corresponsabilitzi del risc assumit i que es pugui sostenir de manera col·lectiva. Així s’aconsegueix un coneixement de l'arrelament social i es distribueix el risc del préstec en una massa social àmplia. El préstec té un termini inicial de tres mesos, ja que es preveu que serà llavors quan la subvenció del Consell de Mallorca serà pagada a Joves per la Llengua. El risc de l'operació, doncs, és molt baix.

A Coop57 Mallorca són 10 les entitats sòcies col·laboradores amb diferents finançaments concedits en els darrers anys; entre ells la ràdio Ona Mediterrània, l’obrador de la microcooperativa Maüa, la cooperativa agrària Coanegra, el local Sus Cultura de la cooperativa Corda i Poal i el bar-restaurant en format microocooperativa La Infame.

Coop57, amb quasi 30 anys d’història, ha donat resposta a les necessitats de milers de projectes que treballen per una transformació social, econòmica, cultural i ecològica del nostre entorn: iniciatives de lluita contra l’exclusió social, d’atenció a persones i col·lectius vulnerables, projectes feministes, ecologistes i antiracistes. Projectes d’habitatge cooperatiu, de transició energètica i mobilitat sostenible, d’àmbit rural arrelats al territori, el desenvolupament comunitari, culturals, d’educació i formació, entre moltes altres.

De cara al futur, Coop57 vol estar preparada per seguir donant resposta a les necessitats financeres de les entitats d’ESS i és per això que ara cal que més gent vinculi els seus estalvis a les finances ètiques i a la transformació social. Coop57, a través de la campanya “Suma amb Coop57” ens convida a posar-hi els nostres estalvis i, així, fer un salt endavant i sumar més: més persones i més recursos per continuar enfortint juntes l’economia social i solidària.

- Campanya Suma amb Coop57: https://suma.coop57.coop/

- Twitter Coop57 Mallorca: https://twitter.com/Coop57M

- Piulada i vídeo de la campanya "Què fan els teus doblers mentre dorms?": https://twitter.com/Coop57M/status/1589998399843360769?cxt=HHwWgoDTgdvH55AsAAAA

Comentaris
Suport financer de Coop57 a l'Acampallengua