Cal recordar que treballem per viure

Cal recordar que treballem per viure
foto: Newsbeefer
foto: Newsbeefer

(Traducció d'IllaGlobal de l'editorial de GARA del 25 de juliol)

Un informe de la Confederació Europea de Sindicats estima que entorn dels 38 milions de treballadors i treballadores no podran anar ni tan sols una setmana de vacances enguany. Una xifra que representa aproximadament el 20% d’aquest col·lectiu de la Unió Europea i que no s’atura de créixer.

El fet que un de cada cinc ocupats europeus no puguin agafar ni tan sols una setmana de descansa l’any, demostra fins a quin punt s’han degradat les condicions de treball i de vida per la classe treballadora en aquest continent.

Aquest informe mostra que el nombre de treballadors i treballadores pobres no deixa de créixer a la Unió Europea. Una tendència que és el resultat de dos impulsos.

Per una banda, els retalls dels drets laborals que deixen els treballadors i treballadores en una situació de precarietat absoluta, a mercè de la voluntat dels empresaris. Per l’altra hi ha la creixent ofensiva antisindical de la qual ja havien advertit els sindicats bascos fa anys.

De fet, aquesta setmana passada s’han aprovat dues normes antisindicals a Europa, en un cas a Ucraïna on s’estableix que les condicions laborals seran regulades pel contracte i no per la legislació laboral, en l’altre a Gran Bretanya on s’ha legalitzat la contractació d’esquirols durant les vagues. Fets que demostren la dèbil posició dels treballadors i treballadores i que, en un moment en què la carestia de vida està esbucant els pressupostos familiars, el discurs sobre el pacte de rendes pràcticament ha desaparegut del debat públic.

 

Comentaris
Cal recordar que treballem per viure