Celebració del Dia Mundial de les Cooperatives

Celebració del Dia Mundial de les Cooperatives
Dia mundial cooperatives 2023
Dia mundial cooperatives 2023
La Unió de Cooperatives de Treball (UCTAIB) i les Cooperatives Agràries de Balears celebren avui, di 1 de juliol, el Dia Mundial de les Cooperatives. Enguany el lema escollit és ‘Cooperatives pel Desenvolupament Sostenible’, i amb ell es vol mostrar com la forma cooperativa de treballar, inspirada en els valors i principis cooperatius, té en el seu ADN el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Enguany és, a més, clau per a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Al setembre l’ONU organitzarà una cimera on es durà a terme una revisió dels seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i proporcionarà una orientació política d’alt nivell sobre accions transformadores per a accelerar el seu compliment. Es tracta, per tant, d’un moment clau per a demostrar la contribució de les cooperatives a la consecució dels ODS.

El president de l’Aliança Cooperativa Internacional, Ariel Guarco, anima en aquest vídeo a totes les cooperatives a mostrar al món la nostra identitat, “perquè el creixement econòmic i la prosperitat poden i han d’anar de bracet del treball decent, de la reducció de les desigualtats i de la pau”.

Des de la UCTAIB assenyalen que "Vivim en un món encara travessat per desigualtats socials i econòmiques, que urgeix resoldre. Un món que innova de manera constant les seves maneres de produir i consumir, però que també clama per la cura dels seus ecosistemes. En tot aquest temps, i des de fa gairebé dos segles, hi ha una manera d’organitzar les relacions econòmiques i socials que torna sostenible el desenvolupament dels pobles, les comunitats, les nacions… I és el model que volem continuar enfortint perquè el món avanci definitivament cap a un futur sostenible.".

I és que les cooperatives no sols representen una forma democràtica de gestionar la iniciativa econòmica, sinó que està més que demostrat el seu retorn a la societat, i el seu compromís social i ambiental. A les Illes, les cooperatives de treball i les agràries s'agrupen a la Federació de Cooperatives. Enguany, animen a fer servir els hastags  #CoopsDay i #Coops4sdgs i a compartir les seves experiències de compromís.

Comentaris
Celebració del Dia Mundial de les Cooperatives