Colonya supera el milió d’euros en obra social per primera vegada

Colonya supera el milió d’euros en obra social per primera vegada
Imatge de l'acte (3 Salut Mental)
Imatge de l'acte (3 Salut Mental)

El president de Caixa Colonya, Josep A. Cifre, acompanyat de la consellera d’hisenda en funcions, Rosario Sánchez, va obrir ahir l’acte de presentació de la Memòria de l’Estali Ètic de l’entitat de 2022, assenyalant que per primera vegada en la seva història, la caixa de Pollença va superar en l’exercici de l’any passat el milió d’euros destinats a obra social.

Tot i ser una caixa petita, amb al voltant de 18.000 clients, i una de les dues úniques que han sobreviscut a tot l’estat espanyol en el procés de reestructuració bancària que ha duït a la desaparició de la majoria de caixes i la concentració de capital financer en mans d’uns pocs bancs, la responsabilitat social de Caixa Colonya és molt més evident que la de qualsevol de les grans entitats financeres que s’anuncien per la televisió.

El responsable de l’estalvi ètic, Juanjo Caldés, va presentar les xifres de l’Estalvi Ètic de 2022, que va permetre atorgar subvenció a 200 entitats d’arreu de les illes, per un import total de 366.742 euros, destinats a diferents finalitats socials, tant de tipus asssitencial, com de sostenibilitat i medi ambient o economia social i solidària, entre altres.

A dia d’avui, al voltant d’un terç del volum de negoci de l’entitat es mou en torn a l’estalvi ètic, la qual cosa converteix Colonya en un referent no sols en termes de responsabilitat social, sinó de finances ètiques, atès que a més del propi estalvi, l’entitat hi destina un percentatge tant de les targetes, com dels prèstecs i assegurances que tramiten.

L'acte es va arrodonir amb “Les veus de l’Estalvi Ètic”, representades en aquest cas per dues iniciatives que han rebut el suport de Colonya. Margalida Ramis, portaveu del GOB, va exposar el procés que ha fet possible que la iniciativa legislativa popular “Avui per demà” rebés el suport de més de 12.000 persones a través de la seva signatura, i hagi estat finalment aprovada al Parlament. Una iniciativa pionera que implica que la normativa i polítiques a desenvolupar per les administracions en els propers anys haurà de tenir en compte el benestar de les generacions futures, vinculat al seu impacte ambiental i sobre els recursos.

Per la seva part, Alfons Suárez, president de 3 Salut Mental, I Guillem Pérez, treballador del projecte 3Glops, de servei d’aigua a domicili, varen dialogar sobre la importància de la salut mental a la nostra societat, i l’evolució d’uns programes i serveis que han permès atendre a cada vegada més gent i lluitar contra l’estigma que encara existent en relació a la salut mental.

Podeu accedir a la Memòria aquí.

Comentaris
Colonya supera el milió d’euros en obra social per primera vegada