Mobilitzacions contra els acomiadaments per malaltia

Mobilitzacions contra els acomiadaments per malaltia
Captura de Pantalla 2019-11-27 a les 8.32.40
Captura de Pantalla 2019-11-27 a les 8.32.40

Des de CCOO i UGT han convocat per avui dia 27 de novembre, a les 12h davant la Delegació del Govern, a Palma, una protesta davant la darrera sentència del Tribunal Constitucional, que permet els acomiadaments «procedents» per baixa continuada, tot i que aquesta estigui justificada per motius mèdics.

Des dels sindicats majoritaris veuen amb preocupació l’alarma social generada per la sentència del TC, que avala l’article 52D de l’Estatut dels Treballadors, modificat amb la darrera Reforma Laboral en detriment dels drets de treballadors i treballadores.

De fet, els sindicats denuncien que justament la sentència demostra la necessitat de derogar urgentment les reformes laborals de PP i PSOE, i que aquestes no serveixen per altra cosa que explotar els treballadors i treballadores sense cap mena de seguretat ni de drets. Cal tenir en compte que hi ha feines, en ple segle XXI, com la de les cambreres de pis, que requereixen que més d’un 70% de les seves treballadores s’hagin de medicar per poder fer feina, i que són a la diana de mesures com aquesta.

Una sentència així va justament en contra dels sectors més precaritzats i d’aquells que pateixen una pressió important a la feina, que és allò que fa que un metge o metgessa dictamini si hi ha d’haver una baixa o no. Una sentència que amenaça els treballadors i treballadores amb ser acomiadats si s’agafen una baixa mèdica és un atemptat directe contra la salut de totes i totes que mereix ser contestat, com plantegen avui els sindicats.

Comentaris
Mobilitzacions contra els acomiadaments per malaltia