Mercat Social i el Consell de Mallorca presenten una guia didàctica sobre compra pública responsable

Guia didàctica sobre compra pública responsable

Guia didàctica sobre compra pública responsable
Captura de pantalla 2022-04-15 a les 10.19.15
Captura de pantalla 2022-04-15 a les 10.19.15

Quina finalitat tenen i com es tramiten els contractes reservats per a programes d’ocupació protegida? Quins són els criteris socials i mediambientals que es poden tenir en compte com a criteris d’adjudicació́ i d'execució d’un contracte? Com podem dissenyar uns criteris d’adjudicació per aconseguir una millor relació qualitat-preu? Són algunes de les qüestions a les que respon la guia presentada aquesta setmana per l'associació Mercat Social.

Amb el subtítol “Com afegir criteris socials i ambientals en la contractació pública”, la guia, amb part teòrica, exemples i proposta d'activitats, va dirigida a personal tècnic i polític al servei de les administracions locals així com als licitadors potencials de les empreses i organitzacions d’economia social i solidària, que poden fer dels seus principis i valors avantatges competitius per accedir a la contractació pública.

L’objectiu és fomentar les polítiques de compra pública responsable de les entitats locals aprofitant el potencial d’integració d’aspectes socials, ambientals i ètics que ofereix la normativa sobre contractació pública derivada de la Directriu 2014/24/UE.

Aquesta guia acompanya la formació específica sobre aquest nou paradigma en la contractació pública que Mercat Social està oferint als municipis en el marc del projecte ESS Local. 

L’objectiu tant de la guia com de la formació, és entendre els contractes reservats i els aspectes socials i ambientals com a criteris d’adjudicació i condicions d’execució dels contractes, essencials per promoure l’economia social i solidària i el desenvolupament local.

Podeu descarregar-vos la guia des de la web del Mercat Social

Comentaris
Guia didàctica sobre compra pública responsable