CCOO defensa un pacte de rendes

CCOO defensa un pacte de rendes
ccoo
ccoo

La reforma laboral comença a donar els seus fruits positius a les Illes Balears, amb un increment de la contractació indefinida sense precedents. De fet, segons les dades de contractació, dels 38.781 signats al mes de març, el 55,5% són contractes indefinits (+21.537) i el 44,5% son temporals (17.244). Es tracta de la primera vegada que els contractes indefinits superen els temporals.

No obstant això, i com assenyalen des del sindicat CCOO, “no podem deixar d'esmentar que l'Índex de Preus al Consum (IPC) del mes de març se situa en el 9,8% resultat de l'augment dels preus no sols de la llum i de l'energia, sinó també de la cistella de la compra.”. Per això des del sindicat subratllen que aquest augment de l'IPC suposa una major pèrdua de poder adquisitiu dels salaris i de les pensions, per la qual cosa es fa necessari un major control dels preus que permet que les persones, i especialment les més vulnerables, puguin portar una vida digna, sense haver de renunciar a qüestions tan bàsiques com són una bona alimentació o encendre la calefacció quan fa fred.

Per tot això, des de CCOO proposen un pacte de rendes que no sols es basi a incrementar els salaris, sinó que es controlin els preus de l'energia i dels aliments perquè totes les persones puguin cobrir com a mínim les necessitats bàsiques, amb els seus ingressos. També consideren que “de la mateixa manera que les empreses estan rebent ajudes directes, totes les persones, i especialment les rendes més baixes, han de rebre ajudes que permetin passar aquest mal moment que estem vivint com pot ser un bo social”.

comentaris
CCOO defensa un pacte de rendes