Presenten monogràfic de L'Altra Mirada sobre Economia Social i Solidària

Presenten monogràfic de L'Altra Mirada sobre Economia Social i Solidària
2ad1607c-410b-4cdc-bbe4-314b506578d7
2ad1607c-410b-4cdc-bbe4-314b506578d7

Aquesta setmana s’ha presentat el darrer núm. de l’Altra Mirada, la revista editada per les fundacions Darder-Mascaró. En aquest cas, el núm. 104 és un monogràfic sobre Economia Social i Solidària que ha estat coordinat per David Abril.

En un acte celebrat a l’espai Sus-Cultura de la cooperativa Corda i Poal, la revista ha estat presentada en un acte en el qual hi han participat, a més d’Abril, el pedagog Xavier Moyà en representació del Mercat Social, i l’orientadora de la Unió de Cooperatives de Treball Associat (UCTAIB), Catibel de la Fuente.

El monogràfic conté una panoràmica i perspectives de l’economia social i solidària a cada una de les illes, així com tot un bloc d’experiències recents, com la de Xin-Xirineu, una cooperativa d’escoletes que ha fet el bot al món cooperatiu en plena pandèmia. La revista també destina un dels seus blocs de continguts a la recuperació de la memòria del cooperativisme, vinculat al moviment obrer des dels seus inicis. Finalment, inclou una entrevista a l’activista Antoni Pons, una de les persones claus per entendre l’evolució de l’ESS en les darreres dècades, tant a les Illes com arreu de l’Estat, així com una ressenya del llibre L’economia social i solidària a Catalunya, de Jordi Estivill i Ivan Miró.

Com es va destacar a la presentació i reculll el subtítol de la revista, “Pràctiques econòmiques que transformen”, l’economia social i solidària ha de ser un dels vectors del canvi de model econòmic, i una aposta necessària per una economia que posi les persones, el medi i la democràcia al centre.

Podeu accedir a la revista a la web www.laltramirada.cat, o adquirir-la en paper amb una donació a través de la web de les fundacions Darder-Mascaró. 

comentaris
Presenten monogràfic de L'Altra Mirada sobre Economia Social i Solidària