Protesta davant la CAEB per exigir pujades salarials

Protesta davant la CAEB per exigir pujades salarials
foto: CCOO Illes Balears
foto: CCOO Illes Balears

Convocades pels sindicats CCOO i UGT, centenars de delegades i delegats es concentraren ahir davant la seu de la patronal CAEB, al carrer Aragó de Palma. Els sindicats ja havien avisat aquest estiu que la tardor seria calenta si els enormes beneficis derivats de l’activitat turística intensiva no es traduïen en pujades de salaris.

Segons els líders sindicals, les treballadores i treballadors i les seves famílies s’estan empobrint mentre hi ha sectors que obtenen guanys extraordinaris, i la inflació, que sí es repercuteix als preus, no es tradueix en majors salaris, amb la qual cosa es perd poder adquisitiu.

Cal recordar que la inflació ha arribat a superar l’11% en un any, quan tenim salaris i pensions molt més baixos que a altres territoris. La mobilització d’ahir ha estat el prolegomen d la que es prepara per al novembre a nivell estatal.

Per la seva banda, i coincidint amb les previsions de les ongs que treballen amb població vulnerable, l’associació de consumidors i usuaris Consubal ha exigit al Govern la creació d’un bono per a aliments bàsics i productes d’higiene per tal d’assegurar l’accés a una alimentació saludable i variada. Una proposta similar a la plantejada fa unes setmanes per la Ministra de Treball i que ha estat boicotejada per les grans cadenes d’alimentació.

comentaris
Protesta davant la CAEB per exigir pujades salarials