Terranostra: un supermercat cooperatiu a Mallorca

Terranostra: un supermercat cooperatiu a Mallorca
TerraNostra.coop
TerraNostra.coop

Avança a bon ritme la constitució del primer supermercat cooperatiu de Mallorca: Terranostra. El projecte ja té pàgina web (www.terranostra.coop) presentada fa uns dies, i continua amb la captació de socis necessària per poder-lo dur endavant.

L'objectiu és crear un supermercat cooperatiu que majoritàriament comercialitzi productes agroecològics, locals, elaborats baix principis d'equitat i sostenibilitat, i a preus assequibles, gràcies a les aportacions de feina voluntària dels socis i sòcies, basada en altres experiències com Food.coop, als Estats Units, o Som Alimentació, al País Valencià.

La cooperativa, ja constituïda, ha llogat un local al carrer Alfons el Magnànim de Palma, amb la idea de poder obrir portes la propera tardor, per a la qual cosa fan falta més persones sòcies -atès que bona part dels avantatges del supermercat es fonamenten en l'aportació de 3 hores de treball voluntari- i també aportacions econòmiques de suport retornables, que podeu fer a la seva web.

Terranostra es basa en principis prou diferents a les de les grans cadenes de supermercats, com són:

- condicions dignes i preus justos per a les petites empreses de producció local

- defensa d'una alimentació sana i responsable

- enfortiment del mercat social i l'economia solidària

- la defensa del dret a un consum conscient i transformador

- formació i sensibilització als socis i usuaris

Una bona notícia que projectes engrescadors i a la vegada transformadors sorgeixin i puguin consolidar-se a la nostra illa en uns temps tan convulsos i incerts. Des d'IllaGlobal vos animam a formar-ne part!

Comentaris
Terranostra: un supermercat cooperatiu a Mallorca