La Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària involucra 2.127 treballadors i voluntaris el 2019

La Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària involucra 2.127 treballadors i voluntaris el 2019
imatge: REAS
imatge: REAS

Ahir es va presentar la memòria de la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REAS Balears) corresponent al 2019, en resposta al compromís de REAS per la transparència i de rendiment de comptes davant la societat.

El 2019 REAS Balears ha comptat amb 14 entitats associades, amb tres noves altes d'empreses d'inserció: Eines x Inserció, promoguda per Càritas Mallorca, Mestral Inserció i Medi Ambient, promoguda per Càritas Menorca, i Projecte Home Balears Inserció, promoguda per Projecte Home. En conjunt, les entitats sòcies han implicat un col·lectiu de 2.127 persones entre persones treballadores i voluntàries; d'aquestes ha hagut 777 treballadors/es, i el moviment econòmic conjunt ha estat de 24.544.311 €. 

REAS Balears està integrada a REAS Red de Redes de Economía Solidaria, xarxa de xarxes sectorials i territorials formada per 795 organitzacions amb presència a 15 comunitats autònomes espanyoles. En conjunt, més de 43.000 persones estan vinculades a organitzacions de REAS Red de Redes, 19.000 com a contractades, amb uns ingressos anuals de 708 milions d’euros. S'ha de destacar que en 2020 REAS Red de Redes de Economía Solidaria celebra el seu 25è aniversari, ja que es va crear en 1995. 

La memòria de 2019 de REAS Balears inclou una presentació de l’entitat i de la seva gestió, i una descripció de les actuacions dutes a terme, estructurades a partir dels objectius estratègics treballats:

1.  Donar continuïtat a la feina en xarxa amb REAS Red de Redes, Tercer Sector Social i Fiare Banca Ètica, i implicar-nos en el Fòrum Social Mundial d'economies transformadores 2020.

2. Reivindicar les empreses d’inserció. 

3. Impulsar el mercat social, conjuntament amb altres organitzacions, com a eina pel foment de l’economia social. 

4. Promoure les clàusules socials i el consum responsable entre les administracions.

5. Participar en el Consell de l'Economia Social i treballar per impulsar les polítiques públiques de foment de l'economia social i per promoure la formació.

Des de REAS, també integrada en l’associació Mercat Social, conclouen que «hem posat el nostre granet d'arena per contribuir a avançar cap a un model econòmic que situï en el centre la sostenibilitat de la vida, les cures i el be comú, ara més necessari que mai».

 

Comentaris
La Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària involucra 2.127 treballadors i voluntaris el 2019