700 kms en defensa de pensions dignes

700 kms en defensa de pensions dignes
Arribada dels pensionistes de Bilbao a Madrid. Foto: EFE
Arribada dels pensionistes de Bilbao a Madrid. Foto: EFE

Convocats per la Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema Públic de Pensions, milers de pensionistes es manifesten avui a Madrid, molts d’ells després de recórrer durant dies fins a 700 kms a peu des de diferents indrets de l’Estat, com Bilbao o Cadis.

Baix el lema «les pensions se defensen, governi qui governi», la manifestació d’avui vol ser un element de pressió als partits en precampanya electoral, i especialment al Govern de Pedro Sánchez en funcions, perquè assumeixin les seves principals reivindicacions. Aquestes passen per blindar constitucionalment les pensions, garantir les pujades de l’IPC per llei i l’equiparació de les pensions mínimes al Salari Mínim Interprofessional (SMI).

Els pensionistes retreuen a Sánchez que es va comprometre a revaloritzar les pensions d’acord amb l’IPC i encara no ho ha fet, escudant-se en les imposicions de Brusel·les, que sembla que no compten, per exemple, a l’hora de duplicar en la pràctica el pressupost de despeses de defensa i compra de material militar només en el darrer exercici, o de destinar 800 milions d’euros a fons perdut per al rescat de Thomas Cook.

També a Palma hi ha convocada una concentració per avui dimecres, 16 d'octubre, a les 18 hores, a la Plaça d'Espanya.

Des d’IllaGlobal.com manifestem la nostra solidaritat i admiració amb els i les pensionistes d’arreu de l’Estat i els de les Illes Balears, que són els perceptors de les retribucions més baixes, i que lluiten no sols per millorar les seves pensions, sinó les de tots i totes nosaltres.

Comentaris
700 kms en defensa de pensions dignes